Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Η άνοδος της τιμής του αργού προσέφερε στήριξη στους Nasdaq και S&P 500 αλλά η πτώση της Boeing άσκησε πιέσεις στον Dow Jones. Στο 2,57% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Βουτιά 3,7% για την Tesla.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά τη Δευτέρα σε μια συνεδρίαση με ήπιες μεταβολές, καθώς οι επενδυτές κρατούν επιφυλακτική στάση ενόψει μιας σειράς ανακοινώσεων αποτελεσμάτων από κορυφαίες εταιρείες.

O Dow Jones διολίσθησε 0,18% στις 26.511 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,22% υψηλότερα στις 8.015 μονάδες, ενώ o S&P 500 ενισχύθηκε 0,1% στις 2.907 μονάδες.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα η Cοca Cola, η Procter & Gamble, η Verizon, το Twitter, η Lockheed Martin, η Amazon, η ExxonMobil, το Facebook και η Tesla Motors.

Tη Δευτέρα ανακοίνωσε αποτελέσματα η Halliburton. H μετοχή του πετρελαϊκού κολοσσού κινήθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών παρότι τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

Tα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να υποχωρήσουν 1,7% σε ετήσια βάση σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv. Εάν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για την πρώτη πτώση από το 2016.

Ωστόσο, πάνω από τα τρία τέταρτα των εταιρειών που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν κατά 4,9%, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 5,21 εκατ. τον περασμένο μήνα.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση στα 5,3 εκατ.

Εν τω μεταξύ, η μέση τιμή πώλησης αυξήθηκε κατά 3,8% σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, στα 259.400 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποίησε άλμα 2,7%, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το τον τελευταίο Οκτώβριο.Το αργό έλαβε ώθηση από τις προσδοκίες για πιέσεις στην παγκόσμια προσφορά μετά την απόφαση των ΗΠΑ να καταργήσουν τις εξαιρέσεις για τις κυρώσεις στο ιρανικό αργό.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού παραδόσεως Μαϊου ενισχύθηκε 2,7% στα 65,70 δολάρια το βαρέλι.

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα δώσει άλλες εξαιρέσεις από τις αμερικανικές κυρώσεις σε χώρες που αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε οριακά έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ σημείωσε μικρή άνοδο έναντι της βρετανικής λίρας. 

Οριακές μεταβολές σημείωσαν και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου ενισχύθηκε μια μονάδα βάσης στο 2,57%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Telsa βούτηξε 3%7 , μετά την κυκλοφορία βίντεο το οποίο δείχνει ένα Tesla στη Σαγκάη να βγάζει καπνό και μέσα σε δευτερόλεπτα να τυλίγεται στις φλόγες και να καταστρέφει ακόμη τρία αυτοκίνητα.

Πτώση 1,3% σημείωσε η Boeing, ενώ η Nike κατέγραψε απώλειες 2,07%, τις μεγαλύτερες από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v