Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος στη Wall Street παρά τα απογοητευτικά macro

Δεύτερη ημέρα ανόδου στην αμερικανική αγορά, εν μέσω αισιοδοξίας για μείωση επιτοκίων από τη Fed. Σε υψηλό έτους σκαρφαλώνει ο χρυσός. Ράλι για τα treasuries. Άνοδος 2% για Apple. Βουτάει 3,5% το αργό.

Νέα άνοδος στη Wall Street παρά τα απογοητευτικά macro

Διευρύνουν τα κέρδη του χθεσινού ράλι οι αμερικανικές μετοχές, καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες των επενδυτών ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 25.408 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,16% στις 7.539 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,2% στις 2.808 μονάδες. 

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο οι εμπορικές διαμάχες των τελευταίων ημερών επηρεάζουν το οικονομικό outlook και διαβεβαίωσε τις αγορές ότι θα δράσει με τον δέοντα τρόπο για να διατηρήσει την επέκταση της αμερικανικής οικονομίας.

«Δεν γνωρίζουμε πώς ή πότε θα επιλυθούν τα θέματα αυτά. Παρακολουθούμε στενά τις επιπτώσεις των εξελίξεων για το outlook της αμερικανικής οικονομίας και όπως πάντοτε, θα δράσουμε με τον δέοντα τρόπο για να συντηρήσουμε την επέκταση, με μια ισχυρή αγορά εργασίας και πληθωρισμό κοντά στον συμμετρικό στόχο του 2%», ανέφερε σε ομιλία του ο κ. Πάουελ.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο κ. Πάουελ τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα δράσει αν υπάρξουν και άλλες αναπάντεχα χαμηλές μετρήσεις του πληθωρισμού τους ερχόμενους μήνες.

Oι δείκτες ενισχύονται παρά τα απογοητευτικά στοιχεία από το μέτωπο της απασχόλησης. Συγκεκριμένα, μόλις 27.000 εργαζομένους προσέλαβε ο αμερικανικός ιδιωτικός τομέας τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το ινστιτούτο ερευνών ADP.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Econoday προέβλεπαν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 175.000.

Η αύξηση της απασχόλησης έγινε με τον πιο χαμηλό ρυθμό των τελευταίων εννέα ετών, όπως σημειώνει το MarketWatch.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 3,5% στα 51 δολάρια το βαρέλι, μετά τα στοιχεία που έδειξαν άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Ο χρυσός ενισχύεται 1,3% στα 1.346 δολάρια ανά ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,127 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,1%.

Η τιμή του ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την απόδοση, έλαβε ώθηση από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Στο ταμπλό, η τιμή της μετοχής της Apple σημειώνει άνοδο 2,3% στα 183 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v