Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα σε Κίνα και Fed

Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει 353 μονάδες. «Άλμα» 5,4% για τη μετοχή της Boeing. Σε υψηλό 14 μηνών ο χρυσός.

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα σε Κίνα και Fed

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street μετά την ανακοίνωση Τραμπ ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στη σύνοδο της G20 τον ερχόμενο μήνα.

«Είχα μια πολύ καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο πρόεδρο Σι. Θα έχουμε μια εκτεταμένη συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στη G20 στην Ιαπωνία. Οι ομάδες μας θα ξεκινήσουν συνομιλίες πριν τη συνάντηση μας» έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον, περιορίζονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες μετά τη διαβεβαίωση του Iρανού προέδρου Χασάν Ροχανί ότι «το Ιράν δεν θα εξαπολύσει πόλεμο εναντίον κανενός κράτους», παρά την ανάπτυξη επιπλέον αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή.

Στο μεταξύ, την έντονη δυσαρέσκειά του με τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

"Ο Μάριο Ντράγκι μόλις ανακοίνωσε πως έρχονται και άλλα μέτρα τόνωσης, που αμέσως οδήγησε σε πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθιστώντας το αθέμιτα ευκολότερο γι' αυτούς να ανταγωνιστούν έναντι των ΗΠΑ. Χρόνια τώρα γλιτώνουν της συνέπειες, μαζί με την Κίνα και άλλους".

Παράλληλα η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι αναλυτές βλέπουν μείωση των επιτοκίων μέσα στο καλοκαίρι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,35% ή 353 μονάδες στις 26.465, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,97% στις 2.917 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,39% στις 7.953 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (+5,4%) και 3M (+2,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Procter & Gamble (-1,2%) και Walt Disney (-1,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 3,8% στα 53,90 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,6% στα 1.350 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1196 δολ. από 1,1218 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v