Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση για δεύτερη μέρα στη Wall Street

Περιορισμένες απώλειες για το αμερικανικό χρηματιστήριο. Παραμένουν οι ανησυχίες για το εμπόριο. «Βουτιά» 4% για το πετρέλαιο. Στο 2,12% υποχώρησε το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Πτώση για δεύτερη μέρα στη Wall Street

Πτώση κατέγραψε η Wall Street με τον πληθωρισμό και το εμπόριο να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,17% ή 43 μονάδες στις 26.004, ο S&P σημείωσε πτώση 0,2% στις 2.879 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,38% στις 7.792 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των United Technologies (+1,6%) και Johnson & Johnson (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (-2,3%) και Cisco Systems (-2,2%).

Στο μεταξύ, οριακή πτώση σημείωσε ο πληθωρισμός τον Μάιο στις ΗΠΑ, καθώς η άνοδος στο κόστος των τροφίμων αντισταθμίστηκε από τη φθηνότερη βενζίνη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο 1,8% τον Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Τον Απρίλιο ο δείκτης είχε κινηθεί υψηλότερα 1,9%.  Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σταθερός στο 1,9.5

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,1%, ευθυγραμμιζόμενος με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο εμπορικό μέτωπο, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε την Τετάρτη ότι διαισθάνεται πως οι ΗΠΑ θα καταλήξουν τελικά σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Προειδοποίησε ωστόσο το Πεκίνο, πως αν δεν υπάρξει εμπορική συμφωνία, τότε οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 325 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο κ. Τραμπ επανέλαβε την πρόθεση του να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου «βούλιαξε» 4% στα 51,14 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,4% στα 1.336 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1288 δολ. από 1,1329 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης στο 2,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v