Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall Street μετά τη Fed

Σε θετικό έδαφος κινείται το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την απόφαση της Fed να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Ανακάμπτουν οι αποδόσεις των treasuries. Υποχωρεί το αργό. Απώλειες και για τον χρυσό.

Άνοδος στη Wall Street μετά τη Fed

Κέρδη καταγράφει η Wall Street μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασης της Fed.

Ειδικότερα, σταθερά στο 2-2,5% άφησε τα επιτόκια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ΗΠΑ με σχεδόν τα μισά από τα μέλη της να βλέπουν μείωσή τους εντός του έτους.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 26.548 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,28% υψηλότερα  στις 7.975 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,35% στις 2.927 μονάδες. 

Υπενθυμίζεται ότι η Wall Street Journal είχε μεταδώσει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπη με πρωτοφανή πίεση να δράσει, τόσο από την αγορά όσο και από την κυβέρνηση Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, ερωτώμενος την Τρίτη σχετικά με δημοσίευμα του Bloomberg, που ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος αναζήτησε νόμιμους τρόπους για να «καρατομήσει» τον πρόεδρο της Fed, απάντησε: «Ας δούμε πρώτα τι θα κάνει».

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καλέσει τον πρόεδρο της Fed να μειώσει τα επιτόκια.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού κινείται 0,35% χαμηλότερα στα 53,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,24% στα 1.347 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει μικρή πτώση έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, παραμένοντας κοντά σε υψηλά δύο εβδομάδων. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ανακάμπτει από τη χθεσινή βουτιά, σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 2,085%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Goldman Sachs καταγράφει άνοδο 1%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v