Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street

Δυναμική η παρουσία των αγοραστών στη Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει 306 μονάδες. Εβδομαδιαία πτώση για τους δείκτες. Υψηλότερα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει επικεντρωμένη στην αγορά ομολόγων μετά την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων μεταξύ του 2ετούς και του 10ετούς ομολόγου, ένδειξη πιθανής ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

Σήμερα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ανέκαμψε από το χαμηλό τριών ετών καθώς ανήλθε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,55% και η απόδοση του αμερικανικού 30ετούς επέστρεψε πάνω από το 2% αφού πρώτα την Πέμπτη είχε υποχωρήσει σε νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,97%.

Στο μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεδιάσκεψη με τους διευθύνοντες συμβούλους της JPMorgan, της Bank of America και της Citigroup, με κύριο θέμα την αναταραχή στις αγορές, σύμφωνα με το Reuters.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, απογοήτευσαν τα στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στο 92,1 έναντι 98,4 τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια ένδειξη στο επίπεδο των 97 μονάδων σύμφωνα με δημοσκόπηση της Refnitiv.

Στη κορεατική χερσόνησο, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το πρωί άλλους δύο «πυραύλους άγνωστου τύπου» προς τη θάλασσα από τις ανατολικές της ακτές, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το επιτελείο διευκρίνισε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τα περίχωρα της Τονγκτσόν, πόλης Κανουάν, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, και έπεσαν στη λεγόμενη Ανατολική Θάλασσα, που είναι επίσης γνωστή ως Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,2% ή 306 μονάδες στις 25.886, ο S&P σημείωσε άνοδο 1,44% στις 2.888 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,67% στις 7.895 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των 3Μ Cο. (+3,1%), Dow Inc. (+2,6%) και JP Morgan (+2,5%) ενώ κανένας τίτλος δεν κινήθηκε σε αρνητικός έδαφος.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,7% στα 54,87 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε από το υψηλό έξι ετών σημειώνοντας πτώση 0,5% στα 1.523 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο κέρδισε 0,7% ενώ ο χρυσός έχασε 1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1094 δολ. από 1,1107 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v