Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall με την παραπομπή Τραμπ στο επίκεντρο

Απώλειες σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές εν μέσω ανησυχιών για την παραπομπή Τραμπ. Στο 1,68% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Ανακάμπτει ο χρυσός.

Υποχωρεί η Wall με την παραπομπή Τραμπ στο επίκεντρο

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι ανησυχίες για πιθανή παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ αντισταθμίζουν την αισιοδοξία από το εμπορικό μέτωπο.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,34% στις 26.874 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,79% χαμηλότερα στις 8.013 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,46% στις 2.971 μονάδες. 

Καταγγελία πληροφοριοδότη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί τη δύναμή του για «να ζητήσει ανάμειξη» από ξένη χώρα στις αμερικανικές εκλογές του 2020.

Η καταγγελία θα συζητηθεί από την Επιτροπή, ενώ δημοσιεύτηκε αφότου ο Λευκός Οίκος κυκλοφόρησε περίληψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Τραμπ με τον πρόεδρο της Ουκρανίας. Σε αυτή φέρεται να έχει ασκήσει πιέσεις στον τελευταίο για να ξεκινήσει επίσημη έρευνα στον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ.

Ο πληροφοριοδότης τονίζει στην καταγγελία ότι δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, αλλά ότι έχει λάβει πληροφορίες από αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, αμετάβλητη στο 2% παρέμεινε η τελική μέτρηση για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο. 

Εν τω μεταξύ, μικρή άνοδο σημείωσε ο αριθμός των ανθρώπων που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα μέσα του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 3.000 και έφτασαν τις 213.000, τις επτά μέρες που ολοκληρώθηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1% στα 56,08 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,4% στα 1.518 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,093 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 4 μονάδες βάσης, στο 1,68%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v