Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας στο προσκήνιο. Ενισχύεται το δολάριο. Νέα άνοδος για το αργό. Στο 1,77% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, διαγράφοντας τα αρχικά ήπια κέρδη, μετά την είδηση ότι ομάδα Κινέζων αξιωματούχων ακύρωση προγραμματισμένη επίσκεψη σε αγροτική πολιτεία των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,27% στις 27.020 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,7% στις 8.123 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,28% στις 2.997 μονάδες. 

Οι δείκτες γύρισαν σε αρνητικό έδαφος μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι Κινέζοι αξιωματούχοι οι οποίοι επρόκειτο να επισκεφτούν γεωργικές περιοχές στη Μοντάνα ακύρωσαν τελικά το ταξίδι τους στην πολιτεία των ΗΠΑ και θα επιστρέψουν στην Κίνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο.

Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο για την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο του νέου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Νωρίτερα την Παρασκευή, το Politico μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ απαλλάσσουν προσωρινά περισσότερους από 400 τύπους κινεζικών προϊόντων από δασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ πέρσι. Τα έγγραφα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα από το Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου.

Στα προϊόντα περιλαμβάνονται λαμπάκια χριστουγεννιάτικου δέντρου, πλαστικά καλαμάκια, λουριά σκύλων και τυπωμένα κυκλώματα κτλ. Είναι μέρος των κινεζικών εισαγωγών αξίας $250 δισ. στις οποίες η Ουάσιγκτον επέβαλε δασμούς την περασμένη χρονιά.

Oι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο και στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed. Ο Bullard δήλωσε ότι μειοψήφησε στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας αυτή την εβδομάδα γιατί ήθελε μια μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων, κατά 50 μονάδες βάσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Bullard ανέφερε ότι μια μείωση κατά 50 μονάδες βάσης θα παρείχε μεγαλύτερη ασφάλεια ενάντια στη χαμηλή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και θα βοηθούσε να ενισχυθεί ο πληθωρισμός προς τον στόχο του 2%.

«Είναι μια συνετή διαχείριση ρίσκου, κατά τη γνώμη μου, να μειώσεις τα επιτόκια επιθετικά τώρα και στη συνέχεια να τα αυξήσεις αν τα καθοδικά ρίσκα δεν επιβεβαιωθούν» τόνισε ο ίδιος.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,67% υψηλότερα στα 59,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.507 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,107 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 1,77%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Microsoft καταγράφει πτώση 1,44% στα 138 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v