Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες μετά από ανακοίνωση των Δημοκρατικών για πιθανή παραπομπή Τραμπ. Απώλειες για τον χρυσό. Στο 1,69% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, μετά τη δήλωση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ότι θα προβεί σε ανακοίνωση για το αν θα παραπέμψει τον Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη.

Η κα. Πελόζι, η οποία ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, ανέφερε ότι η ανακοίνωση θα γίνει αργότερα την Τρίτη. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,7% στις 26762 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,4% χαμηλότερα στις 7.993 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,9% στις 2.964 μονάδες. 

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι ενεργειακές μετοχές (-1,8%) και τεχνολογίας των πληροφοριών (-1,1%).

Οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις και από την επιθετική στάση που κράτησε ο Τραμπ έναντι της Κίνας στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Τραμπ κατηγόρησε την Κίνα πως έχει υιοθετήσει ένα μοντέλο που βασίζεται σε εμπόδια εισόδου στην αγορά, τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις, χειραγώγηση του νομίσματος και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. «Αυτές οι ημέρες έχουν παρέλθει» τόνισε, λέγοντας πως οι ΗΠΑ επιζητούν δικαιοσύνη όσον αφορά το εμπόριο με την Κίνα. 

Νωρίτερα οι μετοχές κατέγραφαν ήπια κέρδη, εν μέσω αισιοδοξίας για πρόοδο των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. 

Τo Βloomberg μετέδωσε ότι η Κίνα συμφώνησε να άρει δασμούς στις εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ για κάποιες εγχώριες κρατικές και ιδιωτικές τράπεζες. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ανέφερε ότι οι εμπορικές συνομιλίες παραμένουν σε τροχιά τον Οκτώβριο και ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,8% στα 58,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,35% στα 1.526 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,099 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει στο 1,69%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Dow βουτάει 3,7% στα 46 δολάρια. 

Απώλειες 2,6% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v