Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για ανάπτυξη πιέζουν τη Wall Street

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες αλλά οδεύουν για εβδομαδιαία κέρδη. Υποχωρεί ο χρυσός. Ανακάμπτει το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Βουτιά πάνω 5% για J&J, Boeing και Netflix

Οι ανησυχίες για ανάπτυξη πιέζουν τη Wall Street

Πτώση σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η Κίνα αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο με τον χαμηλότερο ρυθμό των τριών τελευταίων δεκαετιών και ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των εταιρειών για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,6% στις 26.866 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,71% στις 8.098 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,23% στις 2.991 μονάδες.

Περίπου 70 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου αυτή την εβδομάδα. Από τις εταιρείες αυτές, πάνω από το 80% έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα που ήταν καλύτερα των προβλέψεων, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. Mεταξύ αυτών ήταν οι Bank of America, Netflix, J.P. Morgan και Morgan Stanley.

O βιομηχανικός δείκτης βρίσκεται 0,8% υψηλότερα για την εβδομάδα, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq έχουν ενισχυθεί κατά 0,9% και 1,2% αντίστοιχα.

Οι μετοχές έλαβαν ώθηση από τις ελπίδες γύρω από το Brexit, μετά τη συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον με τις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζουν να ασκούν καθοδικές πιέσεις. Σήμερα η Κίνα ανακοίνωσε ότι αναπτύχθηκε με ρυθμό 6% το τρίτο τρίμηνο, τον χαμηλότερο των τριών τελευταίων δεκαετιών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,8% στα 54,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,16% στα 1.495 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,114 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 1,74%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Johnson & Johnson υποχωρεί 2,1%, στα 133 δολάρια. 

Βουτιά 5,2% πραγματοποιεί η μετοχή του Netflix στα 278 δολάρια. 

Απώλειες 6,1% σημειώνει η μετοχή της Boeing, τις μεγαλύτερες από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v