Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά τις λιανικές πωλήσεις

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με τα οικονομικά στοιχεία και το εμπόριο στο επίκεντρο. Διολισθαίνει το δολάριο. Άνοδος για τον χρυσό. Στο 1,75% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Υποχωρεί η Wall Street μετά τις λιανικές πωλήσεις

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,07% στις 27.006 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,31% χαμηλότερα στις 8.125 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,22% στις 2.988 μονάδες. 

Οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,3% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,6% τον Αύγουστο. Αυτή ήταν η πρώτη πτώση από τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,3%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο.

Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία ενισχύουν τους φόβους για πιθανή ύφεση, μετά και την υποβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη. Στο επίκεντρο των φόβων αυτών βρίσκεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας. 

Η Wall Street Journal μετέδωσε ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πόσα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα θα αγοράσει η Κίνα και για πόσο καιρό. Εν τω μεταξύ, το Bloomberg μετέδωσε πως η Κίνα θέλει να αποσυρθούν οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα, προτού γίνουν οι αγορές. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,13% στα 52,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,65% στα 1.493 δολάρια ανά ουγγιά. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,104 δολ./ευρώ. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 1,75%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Bank of America ενισχύεται 2,1%. Τα κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν 4%, στα 7,5 δισ. δολάρια ή 75 σεντς ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο, έναντι προσδοκίας για 51 σεντς. Τα έσοδα ήταν σχεδόν αμετάβλητα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στα 23 δισ. δολάρια, έναντι πρόβλεψης για 22,79 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v