Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στο νήμα για τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να χάνει μόλις 29 μονάδες. Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο. Ανέκαμψε ο χρυσός. Στο 1,73% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Πτώση στο νήμα για τη Wall Street

Οριακές απώλειες κατέγραψε η Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στο εμπόριο.

Νωρίτερα ο Στίβεν Μνούτσιν, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «ΗΠΑ και Κίνα έχουν μία συμφωνία πρώτης φάσης, η οποία διαχειρίζεται βασικά στοιχεία της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα στις δύο χώρες».

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ τόνισε σε συνέντευξη του στο CNBC ότι «Έχουμε ουσιαστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις την τελευταία εβδομάδα. Έχουμε θεμελιώδη συμφωνία».

Ωστόσο σημείωσε ότι πιθανόν να τεθεί σε ισχύ ο πρόσθετος γύρος δασμών σε κινεζικές εισαγωγές, που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Δεκεμβρίου, εάν δεν επιτευχθεί έως τότε μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Οι απειλές νέων δασμών από τον Μνούτσιν, στόχο έχουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες, ιδιαίτερα μετά από δημοσιεύματα ότι το Πεκίνο θα επιδιώξει περισσότερες συζητήσεις πριν κλείσει οριστικά η «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,11% ή 29 μονάδων στις 26.786, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,14% στις 2.966 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% στις 8.048 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των 3Μ Co. (+1,5%) και Nike (+1,1%) ενώ πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Cisco Systems (-1,2%) και Procter & Gamble (-0,9%) .

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε χαμηλότερα 2% στα 53,70 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,6% στα 1.497 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1027 δολ. από 1,1037 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε αμετάβλητη στο 1,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v