Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall Street

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά την προτελευταία συνεδρίαση του έτους. Διολισθαίνει το δολάριο. Βουτιά 4% για την Tesla. Στο

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, την προτελευταία συνεδρίαση του έτους, μετά από διαδοχικά ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,4% στις 28.531 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,9% χαμηλότερα στις 8.926 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,3% στις 3.222 μονάδες. 

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν καταγράψει ισχυρό ράλι τον Δεκέμβριο, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν διαδοχικά ρεκόρ την τελευταία εβδομάδα. Ο S&P 500 έχει καταγράψει πέντε εβδομαδιαίες ανόδους στη σειρά, με τα κέρδη του για το 2019 να ανέρχονται στο 29,2%. Ο δείκτης βρίσκεται μια ανάσα από το να επιτύχει την καλύτερη επίδοση από το 1997.

Από το 1950, ο S&P 500 έχει καταγράψει κατά μέσο όρο κέρδη 1,3% τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις του έτους και της δύο πρώτες του επόμενου.

Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε τον Νοέμβριο από την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ με την Κίνα. Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου κατέληξαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην «πρώτη φάση» μιας εμπορικής συμφωνίας.

Την Τρίτη, η South China Morning Post μετέδωσε ότι ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε θα επισκεφτεί αυτήν την εβδομάδα την Ουάσιγκτον για να υπογράψει την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ,

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, τo έλλειμμα των ΗΠΑ στο εμπόριο αγαθών συρρικνώθηκε αναπάντεχα για τρίτο μήνα τον Νοέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν και οι εισαγωγές μειώθηκαν.

Όπως μεταδίδει το Βloomberg, το έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 63,2 δισ. δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωνόταν στα 68,75 δισ. δολάρια.

Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν 0,7%, λαμβάνοντας ώθηση από το άλμα 3,4% στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Οι εισαγωγές υποχώρησαν 1,3%

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,9% στα 62,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,1% στα 1.516 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες υψηλότερα στο 1,91%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla βουτάει 4% στα 414 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v