Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

Από τα ιστορικά υψηλά υποχώρησε η Wall Street με τον Dow Jones να τερματίζει ανοδικό σερί πέντε συνεδριάσεων. Ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Boeing (-3,4%). Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό.

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street καθώς προβληματίζει η εξάπλωση του κοροναϊού και πέρα από την Κίνα.

Ειδικότερα, ένας άνθρωπος διαγνώστηκε στο Σιάτλ με τον νέο κοροναϊό που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της Κίνας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο ασθενής είναι ένας «ταξιδιώτης από την Κίνα».

Στο εμπορικό μέτωπο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε «πολύ καλές» συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση την Τρίτη, αλλά προειδοποίησε πως αν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία η Ουάσιγκτον θα εξετάσει σοβαρά την επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα.

«Περιμένουμε ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε συμφωνία με την Ευρώπη. Και αν δεν κάνουν συμφωνία είναι βέβαιο ότι θα το εξετάσουμε σοβαρά αυτό» σημείωσε ο κ. Τραμπ αναφερόμενος στους δασμούς, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν υποστήριξε σε συνέντευξη του ότι η «Φάση 2» με την Κίνα δεν θα είναι απαραίτητα μια μεγάλη αλλαγή που θα άρει όλους τους υφιστάμενους δασμούς.

Επιπλέον, ο Μνούτσιν προειδοποίησε την Ιταλία και την Βρετανία θα βρεθούν αντιμέτωπες με αμερικανικούς δασμούς εάν προχωρήσουν στην επιβολή φόρου στις ‘ψηφιακές’ εταιρίες όπως η Google της Alphabet και η Facebook.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,52% ή 151 μονάδες στις 29.196, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,27% στις 3.320 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,19% στις 9.370 μονάδες.

Σημειώνεται ότι για περίπου μια ώρα ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Boeing (-3,4%) μέχρις ότου η εταιρεία επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι δεν αναμένει από τις εποπτικές αρχές να δώσουν άδεια πτήσης για τα 737 Max πριν από τα μέσα του 2020.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% στα 58,38 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 1.557 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1092 δολ. από 1,1095 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς έχασε πέντε μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,76%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v