Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο επίπεδο ρεκόρ ο Nasdaq με άλμα 2%

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq σε νέο ιστορικό υψηλό. Αλμα 11% για την Tesla, σε νέο ιστορικό υψηλό. Στο 1,58% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Βουτιά 1,15% για τον χρυσό. Ανακάμπτει το αργό.

Σε νέο επίπεδο ρεκόρ ο Nasdaq με άλμα 2%

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς η παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας δείχνει να καθησυχάζει τους επενδυτές. 

O Dow Jones ενισχύεται 1,7% στις 28.883 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται 2% υψηλότερα στις 9.464 μονάδες, επίπεδο που συνιστά νέο ρεκόρ, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,66% στις 3.302 μονάδες. 

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού στην κινεζική οικονομία, η κεντρική τράπεζα της Κίνας έριξε 1,7 τρισ. γουάν (242,74 δισ. δολάρια) στην αγορά τη Δευτέρα και την Τρίτη, στηρίζοντας τις κινεζικές μετοχές μετά το sell-off της Δευτέρας.

Η παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας ενίσχυσε το επενδυτικό κλίμα, παρά το γεγονός ότι αρκετοί οικονομολόγοι υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη του 2020. 

«Οι επενδυτές φαίνεται να αντιδρούν θετικά στα βήματα που έχουν λάβει ως τώρα οι κινεζικές αρχές» ανέφερε αναλυτής στο Reuters. «Το αν ο ιός θα έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην ευρύτερη παγκόσμια οικονομία θα εξαρτηθεί κυρίως από τη δυνατότητα των μεγάλων κυβερνήσεων να χρησιμοποιήσουν πόρους για να περιορίσουν την επιδημία», πρόσθεσε. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί ράλι 11%, μετά από άλμα 20% τη Δευτέρα και σκαρφαλώνει στα 780 δολάρια, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ρον Μπάρον δήλωσε ότι τα έσοδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι υψηλότερα από 1 τρισ. δολάρια σε 10 χρόνια. 

Η μετοχή της Alphabet, της μητρικής της Google, βουτάει 4%. Τα έσοδα από διαφημίσεις στο YouTube για το περασμένο έτος χρήσης ήταν 15 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για $25 δισ. To 2018 είχαν φτάσει τα 11,16 δισ. Τα έσοδα από τις υπηρεσίες cloud της ήταν $8,92 δισ. το έτος χρήσης 2019, σε σύγκριση με τα 5,84 δισ. του 2018. Ενισχύθηκαν κατά 53% σε σύγκριση με μία χρονιά πριν, γεγονός που σημαίνει ότι ο ρυθμός ανόδου ήταν πιο χαμηλός από το Azure της Microsoft (+62%). 

Άλμα 6,8% σημειώνει η μετοχή της Ralph Lauren, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν καλύτερα των προβλέψεων. 

Γενικότερα, οι φόβοι για την εξάπλωση του κορωνοϊού έχουν επισκιάσει τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο. Περίπου το 70% των εταιρειών του S&P 500 που τα έχουν ανακοινώσει ως τώρα, έχουν υπερβεί τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ανακάμπτει από τα χαμηλά έτους, σημειώνοντας άνοδο 1,38% στα 50,7 δολάρια το βαρέλι. Μεγάλη πτώση καταγράφει ο χρυσός, υποχωρώντας 1,15% στα 1.564 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,104 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 5 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,58%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v