Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Υποχωρεί ο χρυσός. Σε ελεύθερη πτώση (-17%) η μετοχή της Under Armour. Αλμα 70% για τη Sprint.

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τους S&P 500 και Nasdaq σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο του νέου κορωνοϊού.

Ο Dow Jones κινείται 0,2% υψηλότερα στις 29.315 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,25% υψηλότερα στις 9.653 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 3.366 μονάδες. 

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα το βράδυ ότι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 1.016, με τα κρούσματα να αυξάνονται στις 42.638. Ωστόσο, στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς έδειξαν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων είναι ο χαμηλότερος από τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι φόβοι για την εξάπλωση του ιού αντισταθμίζονται και από τα θετικά στοιχεία για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Η έκθεση για την απασχόληση ήταν καλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ο τομέας της μεταποίησης δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί προσεκτικά τον κορωνοϊό για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην Κίνα και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Στην εξαμηνιαία κατάθεσή του στο Κογκρέσο, ο κ. Πάουελ επισήμανε ότι η νέα απειλή εμφανίστηκε ακριβώς τη στιγμή που οι ανησυχίες για το εμπόριο έχουν υποχωρήσει.

Τόνισε πάντως ότι η αμερικανική οικονομία φαίνεται «ανθεκτική» στους αντίθετους ανέμους από το εξωτερικό.

Σημείωσε ακόμα πως παρά την απειλή από τον ιό, η πολιτική της Fed βρίσκεται σε καλό σημείο, μετά από μια σειρά μειώσεων επιτοκίων το 2019. «Για όσο καιρό οι εισερχόμενες πληροφορίες για την οικονομία ευθυγραμμίζονται με το outlook αυτό, η τρέχουσα κατάσταση της νομισματικής πολιτικής θα παραμείνει κατάλληλη» πρόσθεσε.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, ομοσπονδιακός δικαστής ενέκρινε τη συγχώνευση της Sprint και της T-Mobile. Η μετοχή της πρώτης πραγματοποιεί ράλι 70%, ενώ η T-Mobile κινείται 9% υψηλότερα. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,9% στα 50,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% χαμηλότερα, στα 1.575 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει άνοδο έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,091 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει οριακή άνοδο στο 1,56%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Under Armour βουτάει 17%. Η εταιρεία αθλητικών ειδών προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να μειώσει τις πωλήσεις της κατά 50 με 60 εκατ. δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v