Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκαν οι S&P και Nasdaq για δεύτερη σερί συνεδρίαση. Πτώση στο νήμα για τον Dow Jones. Παρέμεινε κάτω από τα 50 δολ. το πετρέλαιο. Στο 1,59% το 10ετές ομόλογο στις ΗΠΑ.

Νέα ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

Σε ανοδικό κανάλι παρέμεινε η Wall Street αν και συνεχίζει να προβληματίζει η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί προσεκτικά τον κορωνοϊό για τον αντίκτυπό του στην Κίνα και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Στην εξαμηνιαία κατάθεσή του στο Κογκρέσο, ο κ. Πάουελ επισήμανε ότι η νέα απειλή εμφανίστηκε ακριβώς τη στιγμή που οι ανησυχίες για το εμπόριο έχουν υποχωρήσει.

Τόνισε πάντως ότι η αμερικανική οικονομία φαίνεται «ανθεκτική» στους αντίθετους ανέμους από το εξωτερικό.

Σημείωσε ακόμα πως παρά την απειλή από τον ιό, η πολιτική της Fed βρίσκεται σε καλό σημείο, μετά από μια σειρά μειώσεων επιτοκίων το 2019. «Για όσο καιρό οι εισερχόμενες πληροφορίες για την οικονομία ευθυγραμμίζονται με το outlook αυτό, η τρέχουσα κατάσταση της νομισματικής πολιτικής θα παραμείνει κατάλληλη» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2021, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων μείωση του ελλείμματος κατά 4,6 τρις. δολάρια μέσα σε μια δεκαετία και ετήσια οικονομική ανάπτυξη 3% τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει δαπάνες ύψους 2 δις. δολαρίων για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,05% ή 10 μονάδες στις 29.261, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,21% στις 3.358 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,07% στις 9.636 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Intel (+1,4%) και Chevron (+1,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Verizon (-2,3%) και Microsoft (-2,1%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,0922 δολ. από 1,0910 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ανέκαμψε από τα χαμηλά έτους, σημειώνοντας άνοδο 0,8% στα 49,94 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,8% στα 1.566 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κέρδισε τρεις μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v