Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ ο Nasdaq

Ανοδο σημειώνουν οι δείκτες, με τον Nasdaq να σκαρφαλώνει σε νέα επίπεδα-ρεκόρ. Ενισχύεται το δολάριο. Άλμα 7% της Tesla. Παραμένει πάνω από τα 1.600 ο χρυσός. Στο 1,57% η απόδοση του 10ετούς.

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ ο Nasdaq

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μία ημέρα μετά την άνοδο του Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες των επενδυτών για τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,25% σε 29.308 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,63% στις 9.794 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,35% στις 3.381 μονάδες. 

Στην Κίνα, ο αριθμός των ασθενών που έλαβαν εξιτήριο ξεπέρασε για πρώτη φορά αυτόν των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, την Τρίτη δόθηκε εξιτήριο σε 1.824 ασθενείς που αποθεραπεύθηκαν, αριθμός που είναι υψηλότερος από αυτόν των ανθρώπων που επιβεβαιώθηκε πως έχουν προσβληθεί από τον COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.

Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στην οικονομία θα είναι περιορισμένος, καθώς η επιδημία δεν θα μεταβάλει τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανέφερε επίσης ότι θα χορηγήσει δάνεια με προνομιακούς όρους σε εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν στις προσπάθειες για τον έλεγχο της επιδημίας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,7% στα 52,8 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός συνεχίζει την ανοδική πορεία, καταγράφοντας κέρδη 0,2% στα 1.606 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακή άνοδο έναντι του ευρώ, ενώ κινείται 0,7% υψηλότερα έναντι του γεν και 0,3% έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0793 δολ./ευρώ.

Από τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η κατασκευή νέων κατοικιών υποχώρησε 3,6% τον Ιανούαριο, αλλά η άνοδος στις οικοδομικές άδειες ανήλθαν σε υψηλό 13 ετών.Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών διολίσθησαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,57 εκατομμυρίου τον περασμένο μήνα από 1,62 εκατ. τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, οι άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών εκτινάχτηκαν κατά 9,2%, στο 1,55 εκατομμύριο.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 1,57%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Garmin πραγματοποιεί άλμα 5% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα των προβλέψεων.

H μετοχή της Τesla καταγράφει ράλι 7% στα 918 δολάρια, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής από αναλυτή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v