Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Σε επίπεδα-ρεκόρ συνεχίζει η αμερικανική αγορά καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού. Άλμα 3% για το αργό. Υποχωρεί ο χρυσός. Στο 1,62% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς ενισχύονται οι ενδείξεις ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19 ενδέχεται να έχει μπει σε φάση ύφεσης.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,75% στις 29.487 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,7% υψηλότερα στις 9.703 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,6% στις 3.377 μονάδες.

Οι μετοχές έκλεισαν με μεικτά πρόσημα την Τρίτη, με τους S&P 500 και Nasdaq να σκαρφαλώνουν σε νέα επίπεδα-ρεκόρ και τον Dow Jones να υποχωρεί 0,05%.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ θα καταθέσει για δεύτερη ημέρα στο Κογκρέσο. Την Τρίτη, ο κ. Πάουελ τόνισε ότι η Fed παρακολουθεί προσεκτικά τον κορωνοϊό για τον αντίκτυπό του στην Κίνα και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, υποστήριξε την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Στην εξαμηνιαία κατάθεσή του στο Κογκρέσο, ο κ. Πάουελ επισήμανε ότι η νέα απειλή εμφανίστηκε ακριβώς τη στιγμή που οι ανησυχίες για το εμπόριο έχουν υποχωρήσει.

Τόνισε πάντως ότι η αμερικανική οικονομία φαίνεται «ανθεκτική» στους αντίθετους ανέμους από το εξωτερικό.

Σημείωσε ακόμα πως παρά την απειλή από τον ιό, η πολιτική της Fed βρίσκεται σε καλό σημείο, μετά από μια σειρά μειώσεων επιτοκίων το 2019. «Για όσο καιρό οι εισερχόμενες πληροφορίες για την οικονομία ευθυγραμμίζονται με το outlook αυτό, η τρέχουσα κατάσταση της νομισματικής πολιτικής θα παραμείνει κατάλληλη» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3% στα 51,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,1% στα 1.568 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει άνοδο έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,09 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 1,626%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Bed Bath & Beyond βουτάει 25%, μετά την ανακοίνωση κερδών τέταρτου τριμήνου που ήταν πολύ χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ράλι 5% καταγράφει η μετοχή της Molson Coors. Η ζυθοποιία εμφάνισε κέρδη τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v