Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Διολισθαίνει το δολάριο. Συνεχίζει ανοδικά το αργό. Κέρδη και για τον χρυσό. Άλμα 6% για την Nvidia.

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στον κορωνοϊό, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,06% 29.412 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,22% υψηλότερα στις 9.732 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 3.377 μονάδες. 

Kαι οι τρεις δείκτες σκαρφάλωσαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αυτή την εβδομάδα. Ο Dow οδεύει για εβδομαδιαία κέρδη 1,1%, ο S&P 500 1,4% και ο Nasdaq 2%.

H Kίνα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι 121 περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν από την COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 1.381.

Αναλυτές ανέφεραν ότι οι αλλαγές στη μεθοδολογία δημιουργούν αμφιβολίες σχετικά με το πόσο ακριβή είναι τα στοιχεία που ανακοινώνει η Κίνα. «Οι περισσότεροι traders δεν έχουν ακόμα ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την εξάπλωση του ιού στην Κίνα, ειδικά μετά την καθιέρωση νέας διαγνωστικής μεθόδου αυτή την εβδομάδα» σημείωσε αναλυτής της ActivTraders. «Τα νέα στοιχεία από το Πεκίνο δείχνουν λιγότερα κρούσματα σε ημερήσια βάση, αλλά και πάλι περισσότερα σε σχέση με την περίοδο πριν την εφαρμογή της νέας διαγνωστικής μεθόδου» πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, μέτρια άνοδο κατέγραψε ο τζίρος στο λιανεμπόριο τον Ιανουάριο.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,3% τον περασμένο μήνα, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις.

Αμετάβλητος διατηρήθηκε ο δείκτης εισαγωγών τον Ιανουάριο, σε μηνιαία βάση, καθώς το κόστος φυσικού αερίου που υποχώρησε, αντιστάθμισε τις αυξήσεις των μη πετρελαιοειδών προϊόντων.

Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων ενισχύθηκαν κατά 0,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,34% στα 52,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,2% στα 1.583 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,085 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει πτώση τριών μονάδων βάσης στο 1,58%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nvidia πραγματοποιεί άλμα 6% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Μέχρι σήμερα έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα πάνω από το 77% των εταιρειών του S&P, με το 72% από αυτές να έχει υπερβεί τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v