Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

Άνοδος στη Wall Street με τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 100 μονάδες και τους S&P και Nasdaq να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά. Στο επίκεντρο τα πρακτικά της Fed. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Νέα ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

Κέρδη στη Wall Street στον απόηχο της δημοσιοποίησης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι της Fed ήταν συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα πρακτικά.

«Οι συμμετέχοντες γενικά εκτίμησαν ότι το outlook της αμερικανικής οικονομίας ήταν κάπως πιο ευνοϊκό σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση» αναφέρεται στο κείμενο των πρακτικών.

Οι περισσότεροι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι γενικά αναμένουν ο πληθωρισμός να κινηθεί πιο κοντά στον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας. Ορισμένοι πήγαν ακόμα πιο μακριά, υποστηρίζοντας ότι έχουν διαγνώσει μια ήπια «ανοδική πορεία» στον υποκείμενο πληθωρισμό.

Στο μεταξύ οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός έφθασε τους 2.004 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα, αυξημένος κατά 136 από την προηγουμένη μέρα.

Καταγράφηκαν επίσης 1.749 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην κινεζική επικράτεια, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, γεγονός που αυξάνει σε 74.185 το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν.

Στη στεγαστική αγορά, η κατασκευή νέων κατοικιών υποχώρησε 3,6% τον Ιανουάριο, αλλά η άνοδος στις οικοδομικές άδειες ανήλθαν σε υψηλό 13 ετών.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών διολίσθησαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,57 εκατομμυρίου τον περασμένο μήνα από 1,62 εκατ. τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι οι ενάρξεις θα υποχωρήσουν στο 1,425 εκατ.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,4% ή 115 μονάδες στις 29.347, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,5% στις 3.387 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,87% στις 9.817 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+1,8%) και Walt Disney (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walmart (-1,6%) και Travelers (-1%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,0807 δολ. από 1,0793 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 2,4% στα 53,29 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού έπιασε νέο υψηλό επτά ετών, σημειώνοντας άνοδο 0,5% στα 1.611 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κέρδισε μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v