Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέες βαριές απώλειες στη Wall Street

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες εν μέσω ανησυχιών για τον κορωνοϊό. Πτώση πάνω από 1% για τον χρυσό. Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διαγράφει τα κέρδη το αργό.

Nέες βαριές απώλειες στη Wall Street

Μεγάλη πτώση σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς επιστρέφει η ανησυχία για τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 2,9% στις 27.140 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,5% χαμηλότερα στις 8.980 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,61% στις 3.139 μονάδες. 

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται και οι 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η μετοχή της American Express, η οποία υποχωρεί 5,6%. Απώλειες πάνω από 4% σημειώνουν οι United Health, United Technologies, Visa και Dow

Οι δείκτες βούτηξαν βαθιά στο «κόκκινο» τη Δευτέρα, καθώς οι ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού σε χώρες εκτός Κίνας προκάλεσαν παγκόσμιο sell-off.

«Το μεγάλο άλμα των νέων κρουσμάτων το Σαββατοκύριακο σε διάφορες άλλες χώρες οδήγησε πολλούς να επανεκτιμήσουν τις προβλέψεις του 2020 για την ανάπτυξη», ανέφερε αναλυτής της LPL Financial. «Μπορούμε να δούμε σύντομα μείωση των κερδών και των προοπτικών για την ανάπτυξη» σημείωσε.

Η Mastercard προειδοποίησε για τον αντίκτυπο που θα έχει ο κορωνοϊός στα αποτελέσματα του 2020, με τη μετοχή να υποχωρεί 1%.

Κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε σήμερα ότι οι χώρες σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, να προετοιμαστούν για μια επιδημία του νέου κοροναϊού και να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν τάχιστα όταν φτάσει ο ιός.

Ο Δρ. Μπρους Έιλγουορντ, ο επικεφαλής της κοινής αποστολής ΠΟΥ-Κίνας για την επιδημία, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στη Γενεύη, ότι η «εντυπωσιακή κινητοποίηση» του Πεκίνου για τη διαχείριση της επιδημίας έδειξε πώς τα επιθετικά βήματα θα μπορούσαν να περιορίσουν τη μετάδοση της ασθένειας.

Ο κόσμος «απλώς δεν είναι έτοιμος» για να αντιμετωπίσει την επιδημία, τόνισε.

Οι αρχές θα πρέπει να προετοιμάσουν κλίνες στα νοσοκομεία, ζώνες απομόνωσης και αναπνευστικές συσκευές για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, συνέχισε, προσθέτοντας: «Η Κίνα ξέρει πώς να κρατάει ζωντανούς τους ανθρώπους».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης Case-Shiller ενισχύθηκε 3,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Τον Νοέμβριο είχε καταγράψει άνοδο 3,5%.Ο δείκτης καταγράφει τις μεταβολές στις τιμές σε 20 μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός πραγματοποιεί βουτιά 1,34% στα 1.654 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο κινείται 2,2% χαμηλότερα στα 50,3 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,08 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 6 μονάδες βάσης στο 1,31%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η απόδοση βούτηξε ως και το 1,32%, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v