Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες απώλειες για Dow Jones και S&P

Πτώση για τον βιομηχανικό δείκτη αν και είχε φτάσει να κερδίζει 460 μονάδες στην έναρξη της συνεδρίασης. Θετικό πρόσημο για Nasdaq. Κάτω και από τα 49 δολ. το πετρέλαιο. Νέο ιστορικό χαμηλό για το αμερικανικό 10ετές στο 1,3%.

Συγκρατημένες απώλειες για Dow Jones και S&P

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση στην ιστορία του Dow Jones εξαιτίας του κορωνοϊού.

Νωρίτερα, η Δρ. Αν Σούτσατ, υψηλόβαθμο στέλεχος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, διαβεβαίωσε ότι ο άμεσος κίνδυνος από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ παραμένει χαμηλός. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν τίθεται πλέον ζήτημα για το «αν» θα υπάρξει πανδημία του νέου κοροναϊού, αλλά το πότε θα συμβεί αυτό και πόσοι άνθρωποι θα προσβληθούν.

Στο μεταξύ, αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τη συνέχεια.

Ειδικότερα, ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν απηύθυνε έκκληση στους επενδυτές να αντισταθούν στην παρόρμηση να αγοράσουν μετοχές μετά το διήμερο sell-off.

«Θα έλεγα να αντισταθείτε, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, να αγοράσετε τη βουτιά (buy the dip) απλά επειδή αυτό είχε αποτέλεσμα στο παρελθόν» προειδοποίησε ο πρώην σύμβουλος της Allianz σε συνέντευξή του στο CNBC.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,44% ή 119 μονάδες στις 26.961, ο S&P σημείωσε πτώση 0,37% στις 3.116 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,17% στις 8.980 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Pfizer (+2,6%) και 3M (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walt Disney (-3,6%) και Chevron (-2,3%).

Στην στεγαστική αγορά, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών σημείωσαν ισχυρή άνοδο τον Ιανουάριο, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 7,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 764.000. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το 2007. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις εκτινάχτηκαν κατά 18,6%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,30%, σημειώνοντας πτώση δύο μονάδων βάσης.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,0886 δολ. από 1,0882 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου «βούλιαξε» για δεύτερη μέρα, τούτη τη φορά κατά 2,3% στα 48,73 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.643 δολ./oz.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v