Υποχωρεί η Wall Street μετά το εβδομαδιαίο ράλι

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με το βλέμμα των επενδυτών στην πανδημία και στα εταιρικά αποτέλεσματα. Άνοδος για το αργό, μετά τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής. Ανοδικό γύρισμα για τον χρυσό. Στο 0,77% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υποχωρεί η Wall Street μετά το εβδομαδιαίο ράλι

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στην εξέλιξη της πανδημίας σε όλο τον κόσμο. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 2% στις 23.230 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,7% χαμηλότερα στις 8.093 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,8% στις 2.737 μονάδες. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 12,7%, την έβδομη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο στην ιστορία του.

Οι μετοχές υποχωρούν σήμερα παρά το γεγονός ότι μετά από τέσσερις ημέρες αντιπαραθέσεων, ο OPEC, η Ρωσία, αλλά και άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, που είναι γνωστές ως OPEC+, συμφώνησαν χθες στη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά περίπου 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αντιστοιχώντας περίπου στο 10% της παγκόσμιας προσφοράς, σε μία κίνηση υποστήριξης των διεθνών τιμών, που πλήττονται εν μέσω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από τις αρχές Μαρτίου οι τιμές του αργού έχουν υποχωρήσει πάνω από 40%. Η συμφωνία δεν ενθουσίασε τους επενδυτές καθώς περίμεναν μεγαλύτερη μείωση, για να καλυφθεί η βουτιά στη ζήτηση.

Oι επενδυτές διατηρούν επιφυλακτική στάση και ενόψει της έναρξης των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων τριμήνου αργότερα αυτή την εβδομάδα.

«Οι μεγάλες τράπεζες θα είναι οι πρώτες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, και όλοι περιμένουν κάτι άσχημο» ανέφερε αναλυτής της Oanda σε σημείωμα. «Παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τον κορωνοϊό, υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι η επιδημία μπορεί να έχει αρχίσει να επιβραδύνεται σε κάποιες μεγάλες πόλεις και ότι η Fed και το Κογκρέσο έχουν προσφέρει επαρκή τόνωση για να παράσχουν ένα δίχτυ ασφαλείας για την εταιρική Αμερική», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,75% στα 22,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,6% στα 1.767 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0925 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,74%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Ford υποχωρεί 5% μετά την πρόβλεψη για ζημία 600 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο. 

Βουτιά 8% σημειώνει η μετοχή της Caterpillar, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v