Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά το επιφυλακτικό ξεκίνημα. Άλμα 3% για το αργό. Οριακές μεταβολές για τον χρυσό. Στο 0,75% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Aνοδος στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές την Τετάρτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού και στα μέτρα που ανακοινώνουν οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 2,5% στις 23.233 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2% υψηλότερα στις 8.044 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 2,3% στις 2.720 μονάδες. 

Οι δείκτες διεύρυναν τα αρχικά ήπια κέρδη μετά την είδηση ότι ο Μπέρνι Σάντερς αποσύρεται από την κούρσα των Δημοκρατικών, καθιστώντας ουσιαστικά τον Τζο Μπάιντεν τον αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Την Τρίτη ο Dow Jones υποχώρησε 0,1%, διαγράφοντας κέρδη 937 μονάδων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαγραφή κερδών από τον Οκτώβριο του 2008.

Στις ΗΠΑ, ο ρυθμός αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων έχει υποχωρήσει από την Παρασκευή, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Πτωτικά κινείται και ο ρυθμός αύξησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Αν η καμπύλη αρχίζει να στρέφεται προς τα κάτω, για πρώτη φορά, τότε αρχίζει να μπαίνει στο προσκήνιο ο σχεδιασμός ενός χρονοδιαγράμματος για την επανεκκίνηση κάποιων τομέων της οικονομίας», ανέφερε στο CNBC αναλυτής της Leuthold Group.

Ωστόσο, κάποιοι επενδυτές πιστεύουν ότι η αγορά παραβλέπει το ενδεχόμενο ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στην οικονομία να διαρκέσει και πέρα από το δεύτερο τρίμηνο. Οι δείκτες έχουν πραγματοποιήσει ράλι 20% από τα χαμηλά της 23ης Μαρτίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3% στα 24,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,22% στα 1.686 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,088 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 0,75%.

Στο ταμπλό, υψηλότερα κινούνται οι μετοχές των εταιρειών που είχαν δεχθεί πιέσεις από το ξέσπασμα της πανδημίας. 

Οι μετοχές των Carnival, Norwegian Cruise Line και Royal Caribbean ενισχύονται πάνω από 3%. 

Άλμα 6,5% σημειώνει η μετοχή της MGM Resorts, ενώ άνοδο 5,3% καταγράφει η μετοχή της Wynn Resorts. 

Άνοδο 6,6% καταγράφει η μετοχή της United Airlines και 4,5% της American Airlines. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v