Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Περιορίζουν τα κέρδη οι δείκτες στο τέλος της συνεδρίασης. Αρνητικό γύρισμα για το αργό. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Στο 0,77% ενισχύεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, διευρύνοντας το χθεσινό ράλι καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού δείχνει σημάδια επιβράδυνσης σε αρκετά σημεία του πλανήτη.

Θετικό αντίκτυπο στις αγορές είχαν και τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση Τραμπ και το Κογκρέσο εξετάζουν περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 22.777 μονάδες, ενώ στην αρχή της συνεδρίασης είχε πραγματοποιήσει άλμα 3%. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,1% στις 7.980 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,28% στις 2.681 μονάδες. 

Τη Δευτέρα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 7,7%, την τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία του. Ο S&P 500 κινήθηκε 7% υψηλότερα, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 7,3%.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να εστιάζουν στις ενδείξεις επιβράδυνσης των θανάτων και των κρουσμάτων. Η Κίνα για πρώτη φορά δεν ανακοίνωσε κανένα θάνατο, ενώ η Ιταλία κατέγραψε τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Κογκρέσο ετοιμάζει ένα νέο πακέτο τόνωσης για τον ερχόμενο μήνα, το οποίο μπορεί να ξεπερνάει το 1 τρισ. δολάρια.

«Οι επενδυτές επιλέγουν να εστιάσουν στα θετικά, όπως έχουν κάνει κατά κόρον μετά τα χαμηλά της bear market. Κατά τη γνώμη μας, είμαστε στο μέσο μιας μεγάλης στροφής προς τις μετοχές και μακριά από τα ομόλογα», ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες η Yardeni Research. «Η bear market έχει πιθανότατα προεξοφλήσει μια μεγάλη ύφεση στο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο. Σίγουρα όμως δεν έχει προεξοφλήσει μια αποκαλυπτικών διαστάσεων ύφεση που θα κρατήσει μέχρι το 2021 και έπειτα. Αντιθέτως, η τρέχουσα αντίδραση της αγοράς δείχνει ότι οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε μια οικονομική ανάκαμψη που θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο και θα κρατήσει τουλάχιστον ως το 2021», σημειώνεται.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διέγραψε τα αρχικά κέρδη και έκλεισε με πτώση 9,4% στα 23,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει οριακές κινήσεις πέριξ των 1.700 δολαρίων ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,09 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο 7 μονάδων βάσης, στο 0,77%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των Carnival, Norwegian Cruise Line και Royal Caribbean πραγματοποιούν άλμα πάνω από 10%.

Κέρδη 10% σημειώνει η United Airlines, ενώ η Boeing ενισχύεται 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v