Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή πτώση στη Wall Street

Στο κόκκινο γύρισε η Wall Street στο τέλος της συνεδρίασης. Πτώση στο νήμα για τον Dow Jones από άνοδο 900 μονάδων. «Βουτιά» 9,4% για το πετρέλαιο. Στο 0,73% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Οριακή πτώση στη Wall Street

Δεν κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος η Wall Street καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, προβληματίζει του επενδυτές.

Ειδικότερα, η Πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε 731 θανάτους από τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό μετά την έναρξη της επιδημίας. Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων στην Πολιτεία καταγράφηκε το Σάββατο με 630 νεκρούς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άσκησε σκληρή κριτική στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον χειρισμό της κρίσης του κορωνοϊού, εκτοξεύοντας «βέλη» για ευνοϊκή μεταχείριση της Κίνας.

«Ο Π.Ο.Υ. τα έκανε πραγματικά θάλασσα. Για κάποιο λόγο, ενώ χρηματοδοτείται αδρά από τις ΗΠΑ, είναι πολύ κινεζοκεντρικός. Θα το εξετάσουμε προσεκτικά αυτό. Ευτυχώς απέρριψα στην αρχή τη συμβουλή τους να κρατήσω ανοιχτά τα σύνορα με την Κίνα. Γιατί έδωσαν μια τόσο λανθασμένη σύσταση;» έγραψε στο Twitter ο κ. Τραμπ.

Στο οικονομικό μέτωπο, ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Στίβεν Μνούτσιν, ενημέρωσε την Τρίτη ότι 3.000 τράπεζες συμμετέχουν στο πρόγραμμα δανεισμού των μικρών επιχειρήσεων. Πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο περισσότερα χρήματα, αν χρειαστεί.

Δήλωσε επίσης, ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει σε ποιες περιοχές της χώρας θα μπορούσε η οικονομία να πάρει ξανά μπρος, καθώς και ότι υπάρχουν «$6 τρισ. που μπορούν να διοχετευθούν στην οικονομία».

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε 0,12% ή 26 μονάδες στις 22.653, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,16% στις 2.663 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,33% στις 7.887 μονάδες.

Σημειώνεται ότι στην έναρξη της συνεδρίασης ο Dow Jones είχε φτάσει να κερδίζει έως και 900 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων- στον βιομηχανικό δείκτη- τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Dow Inc (+5,8%) και Goldman Sachs (+4,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Boeing (-4,8%) και Procter & Gamble (-4,3%)

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου «βούλιαξε» 9,4% στα 23,63 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε από το υψηλό 7 ετών, σημειώνοντας πτώση 0,6% στα 1.683 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς  ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 0,73%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 1% έναντι του ευρώ στο 1,0908 δολ. από 1,0792 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v