Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Στο κόκκινο κινήθηκαν οι Dow Jones και S&P ενώ ενισχύθηκε ο Nasdaq. «Βουτιά» 8,9% για την Caterpillar. Σε νέο υψηλό άνω των επτά ετών ο χρυσός. Στο 0,75% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση μετά το καθολικό Πάσχα καθώς συνεχίζεται η εξάπλωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε ότι αυτός αποφασίζει πότε θα επανεκκινήσει η αμερικανική οικονομία και όχι οι κυβερνήτες των Πολιτειών.

«Αυτή είναι απόφαση του προέδρου και για πολλούς βάσιμους λόγους. Τούτου λεχθέντος, η κυβέρνηση και εγώ συνεργαζόμαστε στενά με τους κυβερνήτες και αυτό θα συνεχιστεί. Μια απόφαση μου, σε συνεργασία με τους κυβερνήτες και συμμετοχή άλλων, θα παρθεί σύντομα!», τόνισε με tweet του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε 1,39% ή 328 μονάδες στις 23.390, ο S&P κατέγραψε απώλειες 1,01% στις 2.761 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,48% στις 8.192 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων- στον βιομηχανικό δείκτη- τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Caterpillar (-8,9%) και American Express (-4,8%) ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Walmart (+2,7%) και Intel Corp. (+1,9%).

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο ο Dow Jones κέρδισε 12,7%, ο S&P 12,1% και ο Nasdaq 10,6%. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος για τον S&P από το 1974.

Στο μεταξύ οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους και στα εταιρικά αποτελέσματα που θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται εντός της εβδομάδας.

«Οι μεγάλες τράπεζες θα είναι οι πρώτες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, και όλοι περιμένουν κάτι άσχημο» ανέφερε αναλυτής της Oanda σε σημείωμα. «Παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τον κορωνοϊό, υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι η επιδημία μπορεί να έχει αρχίσει να επιβραδύνεται σε κάποιες μεγάλες πόλεις και ότι η Fed και το Κογκρέσο έχουν προσφέρει επαρκή τόνωση για να παράσχουν ένα δίχτυ ασφαλείας για την εταιρική Αμερική», πρόσθεσε.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,5% στα 22,41 δολάρια ανά βαρέλι, παρά την απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ και της Ρωσία να προχωρήσουν σε μείωση-ρεκόρ της παραγωγής, που αποτελεί περίπου το 10% της παγκόσμιας προσφοράς.

Επιπλέον, η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό αντίστοιχο της 11ης Οκτωβρίου 2012, σημειώνοντας άνοδο 0,5% στα 1.761 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,75%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0916 δολ. από 1,0936 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v