Περιορίστηκαν τα κέρδη στη Wall Street μετά το remdesivir

Συγκρατημένη η άνοδος στη Wall Street μετά τα απογοητευτικά πρώτα αποτελέσματα του πειραματικού φαρμάκου remdesivir. Ράλι 30% για το αργό. Πλησιάζει τα $1.750 ο χρυσός. Στο 0,62% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Περιορίστηκαν τα κέρδη στη Wall Street μετά το remdesivir

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται πλέον οι επενδυτές  στη Wall Street μετά την είδηση ότι τo πειραματικό φάρμακο remdesivir της Gilead δεν δικαίωσε τις προσδοκίες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,45% στις 23.591 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,44% υψηλότερα στις 8.520 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,33% στις 2.802 μονάδες. 

Την Τετάρτη οι δείκτες έκλεισαν με άνοδο πάνω από 2%, μετά από μια διήμερη πτώση περίπου 5%.
Οι έντονες διακυμάνσεις στην τιμή του αργού πετρελαίου προκάλεσαν αναταράξεις στις μετοχές αυτή την εβδομάδα. Αν και η αμερικανική ποικιλία του αργού έχει υποχωρήσει πάνω από 70% από τα υψηλά των 60 δολαρίων που κατέγραψε φέτος, η ανάκαμψη της Τετάρτης καθησύχασε τους επενδυτές που ανησυχούσαν ότι το συμβόλαιο μπορεί να βουτήξει σε αρνητικά επίπεδα, όπως συνέβη τη Δευτέρα με το συμβόλαιο του Μαΐου.

Το συμβόλαιο του Ιουνίου έκλεισε 19% υψηλότερα την Τετάρτη, στα 14 δολάρια το βαρέλι, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι έδωσε εντολή στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ να ανοίξει πυρ σε ιρανικές κανονιοφόρους, «αν παρενοχλούν τα πλοία μας στη θάλασσα».

Ράλι 30% καταγράφει σήμερα το αργό, ξεπερνώντας τα 17,5 δολάρια το βαρέλι.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας αποκαλύπτουν το συντριπτικό πλήγμα που έχει επιφέρει η πανδημία στην απασχόληση.

Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από 26 εκατ. αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται σύμφωνα με αναλυτές κάπου μεταξύ του 15% με 20%, επίπεδα τα οποία έχουν καταγραφεί μόνο κατά τη Μεγάλη Ύφεση μετά το κραχ του 1929. Σε λιγότερο από δύο μήνες, η πανδημία εξαφάνισε όλες τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν μετά την κρίση του 2008.

O δείκτης υπηρεσιών PMI διολίσθησε στις 27 μονάδες από 39,8 τον Μάρτιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης υποχώρησε στις 36,9 μονάδες από τις 48,5.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός συνεχίζει να κινείται ανοδικά. Το πολύτιμο μέταλλο σημειώνει κέρδη 0,3% στα 1.744 δολάρια η ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,079 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο επίπεδο του 0,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v