Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παίζει με τα πρόσημα η Wall Street μετά τη Fed

Mεταξύ κερδών και απωλειών κινείται η Wall Street με τον Nasdaq να εδραιώνεται πάνω από τις 10.000 μονάδες. Κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια η Fed. Άνοδο για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη πάνω από 1% για Amazon και Apple.

Παίζει με τα πρόσημα η Wall Street μετά τη Fed

Ενισχύθηκε προς στιγμήν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street μετά την απόφαση της Fed να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά σύντομα οι Dow Jones και S&P 500 βρέθηκαν στο «κόκκινο».

Στο μεταξύ, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας προβλέπουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε μηδενικά επίπεδα μέχρι το 2022.

Παράλληλα, αναθεώρησαν επί τα χείρω τις προβλέψεις για το ΑΕΠ το 2020. Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η κεντρική τράπεζα, το 2020 η αμερικανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 6,5% τη φετινή χρονιά.

Ο Nasdaq κινείται υψηλότερα 1,08% στις 10.061 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 0,1% στις 3.204 μονάδες, και ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,49% στις 27.140 μονάδες.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των Amazon και Apple ενισχύονται πάνω από 1%. Κέρδη 0,7% σημειώνει το Facebook, ενώ το Netflix κινείται 1,1% υψηλότερα.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Tesla έπιασε την κορυφή των 1000 δολ. για πρώτη φορά στην ιστορία της στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Από την αρχή του χρόνου κερδίζει σχεδόν 140%, χωρίς η εταιρεία να έχει αποτυπώσει ποτέ κερδοφόρα χρήση στον ισολογισμό της.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ κινήθηκε χαμηλότερα για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Μάιο καθώς η ζήτηση παρέμεινε υποτονική.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης διολίσθησε 0,1% σε σχέση με τον Απρίλιο. Τον περασμένο μήνα είχε βουτήξει 0,8% σε σχέση με τον Μάρτιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Δεκέμβριο του 2008.

Ο ετήσιος πληθωρισμός, η μεταβολή του δείκτη σε σχέση με τον Μάιο του 2019, διαμορφώθηκε στο 0,1% από 0,3% τον Απρίλιο. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,3% στα 39,4 δολάρια το βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.730 δολάρια η ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,137 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v