Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη σερί άνοδος για τον Nasdaq

Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε ο Nasdaq ενώ υποχώρησε για δεύτερη μέρα ο Dow Jones. «Bουτιά» 10% για τη μετοχή της Hertz. Στο επίκεντρο η ανεργία. Άνοδος 2,3% για το πετρέλαιο. Στο 1,7% το 10ετές ομόλογο.

Πέμπτη σερί άνοδος για τον Nasdaq

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με την ανεργία να προβληματίζει τους επενδυτές.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν λιγότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών την περασμένη εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας ανήλθε στο 1,51 εκατομμύριο την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουνίου, οριακά χαμηλότερα από το 1,57 εκατομμύριο την περασμένη εβδομάδα.

Οι αιτήσεις κινούνται πάνω από το επίπεδο του 1 εκατομμυρίου για 13 διαδοχικές εβδομάδες. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν 1,29 εκατομμύριο νέες αιτήσεις

Στο μεταξύ παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την πανδημία μετά την πρόβλεψη για περισσότερους από 200.000 θανάτους μέχρι τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ.

Χθες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει σκοπό να ξανακλείσει επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες, παρότι πολλές πολιτείες καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων.

«Δεν πρόκειται να κλείσουμε τη χώρα ξανά. Δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,15% ή 39 μονάδες, στις 26.079, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο μόλις 0,06% στις 3.115 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα για πέμπτη μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,33% στις 9.943 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Travelers (+0,9%) και Procter & Gamble (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι τίτλοι των American Express (-1,9%) και Goldman Sachs (-1,4%).

Επιπλέον «βουτιά» 10% σημείωσε η μετοχή της Hertz μετά την απόφαση της εταιρείας να μην προχωρήσει στην πώληση μετοχών έως 500 εκατ. δολαρίων. Νωρίτερα ο τίτλος είχε τεθεί σε αναστολή εν αναμονή ανακοινώσεων.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,3% στα 38,84 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% στα 1.731 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 0,70%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1212 δολ. από 1,1244 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v