Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστές οι αγοραστές στη Wall Street

Στο υψηλό ημέρας έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει 300 μονάδες. Επέστρεψε πάνω από τις 10.000 μονάδες ο Nasdaq. Στο 0,68% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Πρωταγωνιστές οι αγοραστές στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street παρά τα νέα απογοητευτικά στοιχεία ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 20 Ιουνίου υποχώρησε οριακά σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα αλλά παρέμεινε σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν στο 1,48 εκατ. από 1,51 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουνίου. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου οι αιτήσεις είχαν διαμορφωθεί στο 1,57 εκατ.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα υποχωρήσουν στο 1,35 εκατ.

Αν και τα νούμερα είναι πολύ χαμηλότερα από τα 6,6 εκατ. αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Μάρτιο, παραμένουν εξαιρετικά υψηλά για τα δεδομένα των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, η Καλιφόρνια, το Τέξας και η Φλόριντα κατέγραψαν νέα ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σε μια μέρα, με ειδήμονες να διευκρινίζουν πως αυτό δεν οφείλεται στα αυξημένα τεστ.

Στο Τέξας, τα νέα κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό τους από τότε που ξέσπασε η επιδημία, με την πολιτεία να ανακοινώνει χθες Τετάρτη 5.551 κρούσματα, αριθμός που «έσπασε» το ρεκόρ των 5.489 κρουσμάτων που είχε καταγραφεί την αμέσως προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών.

Επιπλέον, το ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών υποχώρησε κατά 5% τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού και των «λουκέτων» που επιβλήθηκαν στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση που ανακοινώθηκε σήμερα.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ από το 2008, όταν η οικονομία είχε συρρικνωθεί το τέταρτο τρίμηνο κατά 8,4%, ενώ το αποτέλεσμα είναι σε ευθυγράμμιση με τη δεύτερη εκτίμηση που είχε ανακοινωθεί τον Μάιο.

Ενα τρίμηνο πριν, η αμερικανική οικονομία είχε ενισχυθεί κατά 2,1%.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,18% ή 300 μονάδες, στις 25.745, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,1% στις 3.083 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,09% στις 10.017 μονάδες.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,9% στα 38,72 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% στα 1.77ο δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 0,68%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1223 δολ. από 1,1252 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v