Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στην πανδημία

Απώλειες για Dow Jones και S&P σε μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις. Άνοδος στο νήμα για τον Nasdaq. Εβδομαδιαίο «άλμα» σχεδόν 10% για το πετρέλαιο. Στο 0,69% το 10ετές ομόλογο.

Πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στην πανδημία

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street μετά την απόφαση της Apple να κλείσει προσωρινά καταστήματά σε τέσσερις Πολιτείες στις ΗΠΑ λόγω έξαρσης της πανδημίας.

Η απόφαση της Apple που αφορά τις πολιτείες Φλόριντα, Αριζόνα, Τέξας και Καλιφόρνια επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες των επενδυτών για ένα πιθανό δεύτερο κύμα πανδημίας στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του δεν έχει σκοπό να ξανακλείσει επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες.

«Δεν πρόκειται να κλείσουμε τη χώρα ξανά. Δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Νωρίτερα, δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι η Κίνα ετοιμάζεται να αυξήσει τις αγορές αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας είχε τονώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών, οδηγώντας τη Wall Street σε θετικό πρόσημο στην έναρξη της συνεδρίασης.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,8% ή 207 μονάδες, στις 25.872, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,56% στις 3.097 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,03% στις 9.946 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+3,1%) και Walmart (+1,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walt Disney (-2,6%) και Boeing (-2,5%).

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,3% στα 39,75 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 1,3% στα 1.753 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός κέρδισαν 10% και 0,9% αντίστοιχα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση μίας μονάδας βάσης στο 0,69%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1188 δολ. από 1,1204 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v