Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ ο Nasdaq

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, μετά την «κωλοτούμπα» του Λευκού Οίκου για την εμπορική συμφωνία με Κίνα. Πλησιάζει τα $1.780 ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 0,72% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ ο Nasdaq

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τη διευκρινιστική δήλωση του συμβούλου του Λευκού Οίκου Πέτερ Ναβάρο, ότι η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας δεν αποτελεί παρελθόν.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,04% στις 26.297 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται 0,9% υψηλότερα στις 10.147 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,95%, στις 3.147 μονάδες.

«Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωση ο κ. Ναβάρο. «Δεν είχαν καμία σχέση με την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, η οποία παραμένει σε ισχύ».

Με μήνυμά του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε και αυτός ότι η εμπορική συμφωνία συνεχίζει να ισχύει.

Tη Δευτέρα ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,6% στις 26.024 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε 0,7% υψηλότερα στις 3.117,8 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,1% στις 10.056 μονάδες.

Στις προσυνεδριακές συναλλαγές ο Dow Jones υποχώρησε περίπου 400 μονάδες μετά τη συνέντευξη του κ. Ναβάρο στο Fox News. Η δημοσιογράφος του Fox ρώτησε τον κ. Ναβάρο αν πιστεύει ότι η εμπορική συμφωνία αποτελεί παρελθόν και ο ίδιος απάντησε: «Αποτελεί παρελθόν, ναι». Αργότερα ο κ. Ναβάρο υποστήριξε ότι απλώς μιλούσε για την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει για το κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, μετά τα ψέματα που είπε για την προέλευση του ιού.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο μεταποιητικός PMI της Markit ενισχύθηκε στο υψηλό τεσσάρων μηνών των 46,7 μονάδων τον Ιούνιο από 37,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο PMI υπηρεσιών αυξήθηκε επίσης σε υψηλό τεσσάρων μηνών, στις 49,6 από 39,8 μονάδες τον Μάιο.

Ο σύνθετος δείκτης PMI ανήλθε στις 46,8 μονάδες από 37 τον προηγούμενο μήνα.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου του αργού ενισχύεται 0,7% στα 41 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,8% στα 1.779 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,132 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται δύο μονάδες βάσης, στο 0,72%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v