Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με τον Nasdaq σε επίπεδα ρεκόρ

Iσχυρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες μετά τα στοιχεία για την ανεργία. Άλαμ 8% για την Tesla. Νέα πτώση για τον χρυσό. Στο 0,69% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο.

Ανοδος στη Wall Street με τον Nasdaq σε επίπεδα ρεκόρ

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε θέσεις εργασίας με ρυθμό ρεκόρ τον Ιούνιο. 

O Dow Jones πραγματοποιεί άλμα 1,6% στις 26.157 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται 1,39% υψηλότερα στις 10.299 μονάδες, σκαρφαλώνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό. Ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,47% στις 3.161 μονάδες. 

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 4,8 εκατ. θέσεις εργασίας, το μεγαλύτερο νούμερο από το 1939, που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων από την αμερικανική κυβέρνηση.

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 11,1% από 13,3% τον Μάιο.

Η ενίσχυση της απασχόλησης έρχεται να προστεθεί σε σειρά οικονομικών δεικτών που δείχνουν ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, όπως η μεταποίηση και η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας έλαβε υπόψη του στοιχεία ως τις 12 Ιουνίου και ως εκ τούτου η έκθεση δεν αποτυπώνει το νέο κύμα «λουκέτων» σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,5% στα 40,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,68% χαμηλότερα στα 1.767 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται υψηλότερα έναντι του ευρώ και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,126 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 0,69%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άλμα 8,3%. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πωλήσεις υψηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, αναλυτής αναβάθμισε την τιμή-στόχο της μετοχής της εταιρείας του Έλον Μασκ στα 2.000 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v