Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στη Wall Street

Το ράλι της Boeing στηρίζει τον βιομηχανικό δείκτη, εν μέσω ανησυχιών για την αναζωπύρωση της πανδημίας. Στο 0,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη για το αργό. Υποχωρεί 2% το Facebook.

Θετικά πρόσημα στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη σταθερή αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,3% στις 25.356 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,36% υψηλότερα στις 9.792 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,7% στις 3.030 μονάδες. 

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 500.000 θανάτους και πάνω από 10.000.000 κρούσματα παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ πάνω από 10 πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Φλόριντα, το Τέξας, η Καλιφόρνια και η Αριζόνα, ανέστρεψαν τα σχέδια επανεκκίνησης της οικονομίας και εφάρμοσαν πιο αυστηρούς περιορισμούς, για να αποτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας, μετέδωσε η Wall Street Journal.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν πάνω από 42.000 νέα κρούσματα το Σάββατο, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, ξεπερνώντας για δεύτερη διαδοχική ημέρα τις 40.000.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων σημείωσε άνοδο 44,3% σε σχέση με τον Απρίλιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2001 που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο κατά 15%.

Ο δείκτης παρακολουθεί τις μελλοντικές πωλήσεις παρακολουθώντας συναλλαγές στις οποίες έχει υπογραφεί ένα συμβόλαιο, αλλά δεν έχει ακόμα κλείσει οριστικά η συμφωνία.

Στο ταμπλό, άλμα 6% πραγματοποιεί η μετοχή της Boeing καθώς ξεκινούν οι δοκιμαστικές πτήσεις για το 737 Max. 

Πτώση 2% σημειώνει η μετοχή του Facebook, μετά τις ανακοινώσεις εταιρειών όπως η Unilever ότι θα σταματήσουν να διαφημίζονται στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. 

Βουτιά 7% καταγράφει η μετοχή της Chesapeake Energy. H εταιρεία παραγωγής σχιστολιθικού αερίου υπέβαλε αίτημα πτώχευσης. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1% στα 38,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% χαμηλότερα, στα 1.780 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,127 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,653%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v