Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελπίδες για εμβόλιο στηρίζουν τη Wall

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι δείκτες, με την εξέλιξη της πανδημίας να παραμένει στο επίκεντρο. Υποχωρεί από τα υψηλά εννέα ετών ο χρυσός. Στο 0,69% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 4,1% για την Pfizer.

Οι ελπίδες για εμβόλιο στηρίζουν τη Wall

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα θετικά αποτελέσματα που είχε εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού και ενώ τα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας δημιούργησε πάνω από 5 εκατ. θέσεις εργασίας από τον Μάιο. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,7% στις 25.955 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% υψηλότερα στις 10.089 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,54% στις 3.117 μονάδες. 

Οι θέσεις στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,36 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα, με βάση τα στοιχεία του ινστιτούτου ADP, λίγο χαμηλότερα από τις προβλέψεις για άνοδο κατά 2,5 εκατομμύρια.

Mε βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, τον Μάιο είχαν δημιουργηθεί 3,065 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Eν τω μεταξύ, το ινστιτούτο ISM ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 52,6 μονάδες τον περασμένο μήνα από 43,1 τον Μάιο και το χαμηλό 11 ετών των 41,5 μονάδων τον Απρίλιο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2019 και βάζει τέλος σε τρεις μήνες συρρίκνωσης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,58% στα 39,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,7% στα 1.788 δολάρια ανά ουγγιά. Την Τρίτη το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε πάνω από τα 1.800 δολάρια σε υψηλό εννέα ετών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,125 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται 3 μονάδες βάσης, στο 0,69%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Pfizer ενισχύεται 4,1%. Την Τετάρτη δημοσιεύτηκαν αποτελέσματα μελέτης που δείχνουν ότι ασθενείς που έλαβαν εμβόλιο που εξελίσσει ο φαρμακευτικός κολοσσός ανέπτυξαν αντισώματα στον νέο κορωνοϊό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v