Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηνιαία άνοδος 6,8% για τον Nasdaq

Ισχυρά κέρδη κατέγραψε ο τεχνολογικός τομέας με την Apple να σκαρφαλώνει σε νέο ρεκόρ μετά από ράλι 10%. Ανοδος 8,1% για το Facebook. Κοντά στα $2.000 ο χρυσός. Νέα πτώση για το δολάριο. Στο 0,54% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μηνιαία άνοδος 6,8% για τον Nasdaq

Υψηλότερα έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή σε μια συνεδρίαση με έντονες μεταβολές κατά την οποία οι Dow Jones και S&P 500 κινήθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών.

Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,4% στις 26.428 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 1,49% υψηλότερα στις 10.745 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,77% στις 3.271 μονάδες. 

Για τον Ιούλιο, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 2,4%, ο S&P 500 ενισχύθηκε 5,5%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άλμα 6,8%.

H Αpple σημείωσε ράλι 10% στα 425 δολάρια, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Ο αμερικανικός κολοσσός είχε ένα εντυπωσιακό τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο πωλήσεων 11%.

Άνοδο 3,7% σημείωσε η μετοχή της Amazon. Οι πωλήσεις του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου εκτινάχτηκαν στα 88,91 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο από 63,4 δισ. δολάρια.

Η Alphabet ανακοίνωσε κέρδη τα οποία ήταν καλύτερα των προβλέψεων, αλλά τα συνολικά έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν για πρώτη φορά στην ιστορία. Η μετοχή βούτηξε 3%.

Άλμα 8,1% σημείωσε η μετοχή του Facebook. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε έσοδα 18,69 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

«Προφανώς, κανείς δεν αμφισβητεί κάποια από αυτές τις εταιρείες οπότε το γεγονός ότι υπερέβησαν τις προσδοκίες δεν προκαλεί σοκ» σημείωσε σε σημείωμα αναλυτής της Vital Knowledge. «Oι επενδυτές προσπαθούν να αναλύσουν περαιτέρω κάποια από τα νούμερα» πρόσθεσε.

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν υπεραποδώσει τη φετινή χρονιά. Η Amazon είναι 65% υψηλότερα από την αρχή της χρονιάς και η Apple 31%, ενώ το Facebook και η Google έχουν ενισχυθεί πάνω από 14% στο ίδιο διάστημα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη επιδεινώθηκε τον Ιούλιο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 72,5 μονάδες από 78,1 τον Ιούνιο.

Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,6% τον προηγούμενο μήνα, μετά το άλμα του 8,5% τον Μάιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι θα κινηθούν ανοδικά κατά 5,5%.

Το προσωπικό εισόδημα υποχώρησε κατά 1,1% σε μηνιαία βάση, μετά τη βουτιά κατά 4,2% τον Μάιο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα κινηθεί αρνητικά κατά 0,5%.

Ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε κατά 0,4% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με ένα μήνα πριν, ενώ η δομική μέτρηση αυξήθηκε κατά 0,1%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός πραγματοποίησε άλμα 2,4% στα 1.985 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο συνέχισε να κινείται πτωτικά έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Για τον Ιούλιο το αμερικανικό νόμισμα κατέγραψε απώλειες 5%.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε δύο μονάδες βάσης στο 0,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v