Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street μετά τη Fed

Η υπόσχεση της Fed να διατηρήσει μηδενικά επιτόκια για όσο χρειαστεί στήριξε τις αμερικανικές μετοχές. Άνοδος πάνω από 1% για Facebook, Apple, Amazon και Google. Τέταρτο σερί ρεκόρ για τον χρυσό. Σε χαμηλό δύο ετών το δολάριο.

Κέρδη στη Wall Street μετά τη Fed

Με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες την Τετάρτη μετά τη δέσμευση της Fed να αφήσει τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα για όσο χρειαστεί, με τον τεχνολογικό τομέα να οδηγεί την κούρσα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,61% στις 26.539 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 1,35% υψηλότερα στις 10.542 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,24% στις 3.258 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν και οι 11 τομείς του S&P 500.

Η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να τα διατηρήσει στο επίπεδο αυτό για όσο καιρό χρειαστεί για να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία από την κρίση του κορωνοϊού.

«Μετά από σημαντικές πτώσεις, η οικονομική δραστηριότητα και η απασχόληση ενισχύθηκαν κάπως τους τελευταίους μήνες αλλά παραμένουν αρκετά κάτω από τα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν στο ξεκίνημα της χρονιάς» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που δημοσιεύτηκε μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης.

Όλα τα μέλη της επιτροπής FOMC ψήφισαν υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στο 0% με 0,25%, επίπεδο στο οποίο βρίσκονται από τις 15 Μαρτίου.

«Η Επιτροπή δεσμεύεται να διατηρήσει τα επιτόκια στο επίπεδο αυτό μέχρι να είναι βέβαιη ότι η οικονομία έχει ξεπεράσει τα πρόσφατα γεγονότα και είναι σε τροχιά για να επιτύχει τον στόχο της πλήρους απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών» σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η οικονομία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της πανδημίας» υπογραμμίζεται.

«Ήταν σε μεγάλο βαθμό κάτι αναμενόμενο. Η σημαντική ανακοίνωση θα είναι τον Σεπτέμβριο όταν θα δώσουν κάποια μελλοντική καθοδήγηση» δήλωσε αναλυτής της Evercore ISI στο Reuters.

Στο ταμπλό, το Facebook και η Amazon σημείωσαν άνοδο πάνω από 1%, ενώ υψηλότερα κινήθηκαν και οι μετοχές των Apple και Αlphabet.

Οι CEO των τεσσάρων τεχνολογικών κολοσσών έδωσαν κατάθεση σε επιτροπή της Γερουσίας σχετικά με κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για εφαρμογή μονοπωλιακών πρακτικών.

Οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών έχουν υπεραποδώσει φέτος. Το Facebook και η Alphabet έχουν ενισχυθεί πάνω από 12% από την αρχή του έτους, ενώ η μετοχή της Amazon έχει εκτιναχθεί κατά 62,4% και της Apple κατά 27%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διέγραψε τις απώλειες και έκλεισε υψηλότερα 0,6% στα 41,23 δολάρια το βαρέλι. O χρυσός κατέγραψε άνοδο 0,5% στα 1.953 δολάρια ανά ουγγιά, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1758 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου παρέμεινε αμετάβλητη στο 0,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v