Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street μετά τη Fed

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στην αμερικανική οικονομία, με το βλέμμα στη Fed. Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 0,57% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Aνοδος στη Wall Street μετά τη Fed

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς το Κογκρέσο συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας και ενώ οι επενδυτές «χωνεύουν» την ανακοίνωση της Fed για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

O Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 26.386 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,47% στις 3.233 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,7% στις 10.471 μονάδες. 

Η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να τα διατηρήσει στο επίπεδο αυτό για όσο καιρό χρειαστεί για να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία από την κρίση του κορωνοϊού.

«Μετά από σημαντικές πτώσεις, η οικονομική δραστηριότητα και η απασχόληση ενισχύθηκαν κάπως τους τελευταίους μήνες αλλά παραμένουν αρκετά κάτω από τα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν στο ξεκίνημα της χρονιάς» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που δημοσιεύτηκε μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης.

Όλα τα μέλη της επιτροπής FOMC ψήφισαν υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στο 0% με 0,25%, επίπεδο στο οποίο βρίσκονται από τις 15 Μαρτίου.

«Η Επιτροπή δεσμεύεται να διατηρήσει τα επιτόκια στο επίπεδο αυτό μέχρι να είναι βέβαιη ότι η οικονομία έχει ξεπεράσει τα πρόσφατα γεγονότα και είναι σε τροχιά για να επιτύχει τον στόχο της πλήρους απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών» σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η οικονομία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της πανδημίας» υπογραμμίζεται.

Εν τω μεταξύ, οι CEO των Amazon, Apple, Facebook και Alphabet θα καταθέσουν αργότερα την Τετάρτη σε Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τις κατηγορίες ότι ακολουθούν μονοπωλιακές πρακτικές.

Οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών έχουν καταγράψει την καλύτερη επίδοση φέτος. Το Facebook και η Alphabet έχουν ενισχυθεί πάνω από 12% από την αρχή του έτους, ενώ η μετοχή της Amazon έχει εκτιναχθεί κατά 62,4% και της Apple κατά 27%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,6% στα 41,29 δολάρια το βαρέλι. O χρυσός καταγράφει άνοδο 0,6% στα 1.955 δολάρια ανά ουγγιά, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1758 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 0,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v