Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tεχνολογική ανάκαμψη στη Wall Street

Eπέστρεψε στα κέρδη η αμερικανική αγορά με στήριξη από τις τεχνολογικές μετοχές. Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός. Υποχώρησε σε χαμηλό δύο ετών το δολάριο. Κέρδη 2,3% για την Apple.

Tεχνολογική ανάκαμψη στη Wall Street

Mε κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη του τεχνολογικού τομέα και ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου και στις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για νέο πρόγραμμα τόνωσης.

O Dow Jones κινήθηκε 0,4% υψηλότερα στις 26.584 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε άλμα 1,7% στις 10.536 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,74% στις 3.239 μονάδες. 

Η Apple ενισχύθηκε 2,3%. Υψηλότερα κινήθηκαν και άλλες τεχνολογικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet.

Θετικό αντίκτυπο στο επενδυτικό κλίμα είχε και η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να παράσχει άλλα 472 εκατ. δολάρια στην έρευνα της Moderna για την εξέλιξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού. H μετοχή της φαρμακευτικής πραγματοποίησε άλμα 9%.

Στα ραντάρ των επενδυτών βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον, όπου τα μέλη του Κογκρέσου προσπαθούν να συμφωνήσουν ένα νέο πακέτο τόνωσης. Την Κυριακή ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κατέληξαν σε ένα πακέτο πάνω από 1 τρισ. δολάρια, τονίζοντας ότι ελπίζει η πρόταση να βρει δικομματική στήριξη.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 7,3% τον Ιούνιο, σε μηνιαία βάση, φτάνοντας στα 206,9 δισ. δολάρια. Τον Μάιο είχαν κάνει άλμα 15,7%.Εξαιρουμένου του τομέα μεταφορών, οι νέες παραγγελίες ενισχύθηκαν 3,3% μηνιαίως, ενώ εξαιρουμένου του κλάδου άμυνας, έκαναν άλμα 9,2%. Οι παραγγελίες εξοπλισμού μεταφοράς αυξήθηκαν κατά 20% στα 55,3 δισ. δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 0,8% στα 41,6 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός συνέχισε το ράλι, καταγράφοντας άλμα 1,8%  στα 1.931 δολάρια ανά ουγγιά, επίπεδο που αποτελεί ιστορικό υψηλό.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό δύο ετών έναντι του ευρώ, ενώ σημείωσε απώλειες και έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,173 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 0,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v