Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα και στο Κογκρέσο. Συνεχίζει σε ρεκόρ ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες 2,1% για τη McDonald's. Στο 0,58% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μικρή πτώση στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά την αποκάλυψη του σχεδίου των Ρεπουμπλικάνων για την τόνωση της οικονομίας και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα αποτελέσματα τριμήνου.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,4% στις 26.463 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,46% χαμηλότερα στις 10.488 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,24% στις 3.231 μονάδες. 

Οι Ρεπουμπλικάνοι αποκάλυψαν σχέδιο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους $1 τρισ., το οποίο μειώνει τη χρηματοδότηση για επιδόματα ανεργίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Γερουσίας, το επίδομα ανεργίας θα συνεχιστεί αλλά με μόλις 200 δολάρια την εβδομάδα τον Σεπτέμβριο. Από τον Οκτώβριο, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν το 70% των προηγούμενων μισθών, με όριο ωστόσο τα $500 την εβδομάδα.

Εκτός από την επέκταση των παροχών σε ανέργους, οι Αμερικανοί θα λάβουν ένα νέο γύρο άμεσων πληρωμών από το Υπουργείο Οικονομικών, αξίας 1.200 δολαρίων για τους περισσότερους ενήλικες, επιπλέον του ποσού που έλαβαν τον Απρίλιο.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Pfizer ενισχύεται 1,9% στα 38 δολάρια. Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη υποχώρησαν στα 3,43 δισ. δολάρια ή 62 σεντς ανά μετοχή, από 5,05 δισ. δολάρια ή 91 σεντς ανά μετοχή, το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι πωλήσεις κινήθηκαν χαμηλότερα, στα 11,80 δισ. δολάρια, από 13,26 δισ.

Πτώση 2,1% σημειώνει η μετοχή της McDonald’s. H αλυσίδα ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου τα οποία ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η Visa, η ADM, το eBay και η Mondelez θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,77% στα 41,27 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός κινείται 0,12% υψηλότερα στα 1.933 δολάρια ανά ουγγιά, σε νέο ιστορικό υψηλό.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,173 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 0,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v