Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε στα ρεκόρ ο Nasdaq

Άνοδος στη Wall Street με την τεχνολογία για άλλη μια φορά να κερδίζει τις εντυπώσεις. Πρωταγωνιστές οι Microsoft (+5,8%) και Apple (+2,6%). Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο χρυσός. Στο 0,55% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Επέστρεψε στα ρεκόρ ο Nasdaq

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο μετά την επιβεβαίωση από την Microsoft ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Tik Tok στις ΗΠΑ και τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία μεταποίησης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε να δώσει στην κινεζική ΒyteDance περιθώριο 45 ημερών για να διαπραγματευτεί την πώληση της εφαρμογής TikTok στην Microsoft, όπως ανέφεραν στο Reuters τρεις πηγές με γνώση του θέματος.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει πως η TikTok υπό την κινεζική μητρική της αποτελεί εθνικό κίνδυνο λόγω των προσωπικών δεδομένων που χειρίζεται.

Επιπλέον, θετικός είναι ο αντίχτυπος από την άνοδο της μεταποιητικής δραστηριότητας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019, καθώς οι παραγγελίες αυξήθηκαν παρά την άνοδο των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM αυξήθηκε στις 54,2 μονάδες τον περασμένο μήνα από 52,6 τον Ιούνιο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2019.

Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει ανάπτυξη της μεταποίησης, η οποία αντιστοιχεί στο 11% της αμερικανικής οικονομίας. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο του δείκτη στης 53,6 μονάδες τον Ιούλιο.

Στο μεταξύ, οι υψηλόβαθμοι διαπραγματευτές για το νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν ούτε και για αυτά που μεταξύ τους συμφωνούν, κατά τις χθεσινές διαπραγματεύσεις, σχολιάζει το Politico.

Οι ενδείξεις που υπάρχουν προδιαγράφουν την πραγματική απόσταση μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για την επίτευξη ενός κοινού πλαισίου συμφωνίας.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,89% ή 236 μονάδες, στις 26.664, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,72% στις 3.294 μονάδες και ο Nasdaq έπιασε νέο ιστορικό υψηλό στις 10.902 μονάδες με κέρδη 1,47%.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Microsoft (+5,8%), Merck & Co (+2,8%) και Apple (+2,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Dow Inc. (-2,1%) και Coca- Cola (-2%).

Υπενθυμίζεται ότι οι δείκτες έκλεισαν τον Ιούλιο με μεγάλη άνοδο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 5,5%, ο Dow Jones 2,3% και ο Nasdaq 6,8%. Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική μηνιαία άνοδος.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,8% στα 41,01 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού έπιασε νέο ιστορικό υψηλό σημειώνοντας άνοδο μόλις 0,1% στα 1.986 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,55%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1764 δολ. από 1,1780 την προηγούμενη εβδομάδα.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v