Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ο Nasdaq

Ανοδικά κινείται η αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου. Άλμα 4% για τη Microsoft. Κέρδη 3% για την Apple. Στο 0,56% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ανακάμπτει το δολάριο.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ο Nasdaq

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα με ώθηση από τον τεχνολογικό τομέα και ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,8% στις 26.640 μονάδες. ο Nasdaq κινείται 1,42% υψηλότερα στις 10.898, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,8% στις 3.298 μονάδες.

Οι δείκτες έκλεισαν τον Ιούλιο με μεγάλη άνοδο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 5,5%, ο Dow Jones 2,3% και ο Nasdaq 6,8%. Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική μηνιαία άνοδος.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο να καταλήξουν σε νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Οι δύο πλευρές διαφωνούν για τη στήριξη που πρέπει να δοθεί στους άνεργους Αμερικανούς. Η κυβέρνηση Τραμπ τάσσεται υπέρ της μείωσης του επιπρόσθετου ομοσπονδιακού επιδόματος ανεργίας στα 200 δολάρια την εβδομάδα, ενώ οι Δημοκρατικοί ζητούν να παραμείνει στα 600 δολάρια την εβδομάδα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,1% στα 40,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα στα 1.986 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,171 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 0,56%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο πάνω από 3%, ενώ η Microsoft ενισχύεται 4% μετά την επιβεβαίωση δημοσιευμάτων ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της TikTok.

Η Apple, η Amazon και το Facebook ανακοίνωσαν την Πέμπτη αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ήταν αρκετά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Kέρδη 2% σημειώνει η μετοχή της Eli Lilly. Η φαρμακευτική ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών για φάρμακο το οποίο θα προστατεύει από τον κορωνοϊό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v