Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά το τετραήμερο ράλι

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, εν αναμονή του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών. Νέα πτώση για το δολάριο. Κέρδη για τον χρυσό. Στο 0,81% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Υποχωρεί η Wall Street μετά το τετραήμερο ράλι

Μικρή πτώση καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά το τετραήμερο εκλογικό ράλι και ενώ οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων για τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο.

Ο Dow Jones κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 28.273 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,69% στις 11.801 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,5% στις 3.492 μονάδες.

Στο μέτωπο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, ο Τζο Μπάιντεν έκανε άλλη μια μεγάλη ανατροπή καθώς προηγείται στην Πενσιλβάνια που δίνει 20 εκλέκτορες και την οποία «δεν μπορεί να χάσει» ο Τραμπ, αν θέλει να εκλεγεί. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται με 3,295 εκατ. ψήφους έναντι 3,289 εκατ., με καταμετρημένο το 95% των ψήφων.

Ο 77χρονος Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος αν κερδίσει την Πενσιλβάνια ή αν κερδίσει δύο από τις πολιτείες Τζόρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 638.000 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο έναντι 672.000 τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν μεγαλύτερη υποχώρηση, στις 600.000.

Το ποσοστό ανεργίας βούτηξε κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, στο 6,9% από 7,9%. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στο 7,7%. Ωστόσο, ο αριθμός όσων είναι άνεργοι για 27 εβδομάδες και περισσότερο σημείωσε άνοδο στα 3,56 εκατομμύρια.

«Η τελευταία έκθεση για την απασχόληση δείχνει ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει γρήγορα από τα lockdown της άνοιξης, με το ποσοστό της ανεργίας να υποχωρεί κάτω από το 7%», ανέφερε ο Τόνι Μπεντικιάν, υπεύθυνος διεθνών αγορών στη Citizens.

«Παρά τις ισχυρές ενδείξεις ότι πολλοί Αμερικανοί επιστρέφουν στη δουλειά, ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού αυξάνεται και αυτό μπορεί να σημαίνει νέους περιορισμούς στην καθημερινή ζωή που θα επιταχύνουν τη στροφή σε μια πιο ψηφιακή οικονομία και θα αυξήσουν τις εκκλήσεις για επιπρόσθετη δημοσιονομική τόνωση», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,99% χαμηλότερα στα 38,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,7% στα 1.961 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται οριακά έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,188 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,81%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v