Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στις εκλογές

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 400 μονάδες. Στο επίκεντρο οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Στο 0,85% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στις εκλογές

Ανέκαμψε η Wall Street μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τις αρχές Μαρτίου με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

«Η αγορά περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών», σημειώνει ο Adam Crisafulli, ιδρυτής της Vital Knowledge. «Όλα θα είναι ξεκάθαρα σε λίγες μέρες, όταν οι εκλογές θα έχουν τελειώσει, οι συζητήσεις για το πακέτο ενίσχυσης θα έχουν ολοκληρωθεί και θα υπάρχει επιπλέον ενίσχυση από την Κεντρική Τράπεζα».

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM ενισχύθηκε στις 59,3 μονάδες τον Οκτώβριο από 55,4 τον Σεπτέβριο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων δύο ετών. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch ανέμεναν άνοδο του δείκτη στις 55,8 μονάδες.

Στο μεταξύ, παραμένει ο προβληματισμός από την εξάπλωση της πανδημίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι μόλις την Παρασκευή ανακοινώθηκε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, οριακά κάτω από τις 100.000, με τις πέντε μεγαλύτερες μετρήσεις να έχουν καταγραφεί τις τελευταίες οχτώ μέρες.

Επιπλέον, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την επιβολή δεύτερου lockdown για την Αγγλία ενώ σε «μερικό lockdown» βρίσκεται όλη η Γερμανία, στο πλαίσιο της προσπάθειας να τεθεί υπό έλεγχο η νέα έξαρση της πανδημίας.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,6% ή 423 μονάδες στις 26.925, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,23% στις 3.310 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,42% στις 10.957 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,9% στα 36,81 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.892 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,85%.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε οριακά σε σχέση με το ευρώ στο 1,1639 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v