Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη ημέρα ανόδου στη Wall με τις εκλογές στο επίκεντρο

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, εν αναμονή της ανακήρυξης του νικητή των εκλογών. Βαριές απώλειες για το δολάριο. Υποχωρεί το αργό πετρέλαιο. Άλμα για τον χρυσό. Στο 0,76% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ράλι πάνω από 3% για την Apple και τη Microsoft.

Τέταρτη ημέρα ανόδου στη Wall με τις εκλογές στο επίκεντρο

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, εν μέσω προσδοκιών ότι θα ανακηρυχθεί σύντομα ο νικητής των αμερικανικών εκλογών.

O Dow Jones ενισχύεται 1,35% στις 28.222 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,8% στις 11.805 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,5% στις 3.497 μονάδες.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Τζο Μπάιντεν επικράτησε στις πολιτείες του Ουισκόνσιν και του Μίσιγκαν, στις οποίες είχε κερδίσει το 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μπάιντεν χρειάζεται μόλις μία πολιτεία για να γίνει ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Οι αγορές αντιδρούν πολύ θετικά στο γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της εκλογικής αβεβαιότητας έχει υποχωρήσει. Όχι εντελώς, αλλά τουλάχιστον φαίνεται να έχει αποκλειστεί το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι αγορές απεχθάνονται την αβεβαιότητα και αυτό θα αποτελέσει έναν ούριο άνεμο για ένα διάστημα», σημείωσε ο Μπραντ Μακμίλαν, CIO στο Commonwealth Financial Network.

«Φαίνεται πιθανό να έχουμε ένα μοιρασμένο Κογκρέσο, το οποίο, με βάση την ιστορία, είναι αυτό που προτιμά η αγορά», σημείωσε η Λίντσεϊ Μπελ, υπεύθυνη επενδυτικής στρατηγικής στην Ally Invest. «Η προσδοκία αυτή φαίνεται να αποτιμάται από την αγορά με τις μετοχές της υγείας, των υπηρεσιών επικοινωνίας και τεχνολογίας να σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο».

Την Τετάρτη ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,3%, ο S&P 500 2,2% και ο Nasdaq 3,9%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 751.000 από 758.000 σε σχέση με την προπερασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διολισθήσουν στις 735.000.

Ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα μειώθηκε στα 7,285 εκατ. από 7,823 εκατ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει απώλειες 0,33% στις 39,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί άλμα 1,74% στα 1.929,4 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει μεγάλη πτώση έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,182 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 0,76%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple κινείται 3,4% υψηλότερα στα 118 δολάρια, ενώ η Μicrosoft σημειώνει άνοδο 3,3% στα 223,6 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v