Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall με νέες πιέσεις στην τεχνολογία

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με τον τεχνολογικό τομέα να παραμένει σε κλοιό πιέσεων. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Ανακάμπτει ο χρυσός. Συνεχίζει ανοδικά το αργό. Στο 0,96% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall με νέες πιέσεις στην τεχνολογία

Yψηλότερα κινείται ο Dow Jones την Τρίτη, διευρύνοντας το χθεσινό ράλι, ενώ οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών οδεύουν για νέες απώλειες καθώς τα χθεσινά νέα για το εμβόλιο της Pfizer έχουν πυροδοτήσει ένα rotation από τους τίτλους που εκτοξεύτηκαν στη διάρκεια της πανδημίας σε χαρτιά που συνδέονται με την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 29.189 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,1% χαμηλότερα στις 11.584 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,4% στις 3.535 μονάδες.

Tα κέρδη της Δευτέρας οδήγησαν τον Dow Jones και τον S&P 500 σε νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά. Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε περίπου 800 μονάδες υψηλότερα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 5 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενισχύθηκε περισσότερο από 1.600 μονάδες. Ο S&P 500 κινήθηκε 1,2% υψηλότερα.

Ο Nasdaq βούτηξε 1,5%, με τους επενδυτές να εγκαταλείπουν μετοχές εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και δουλειάς στο σπίτι όπως της Zoom και του Netflix.

«Τα αποτελέσματα από το εμβόλιο της Pfizer ήταν καλύτερα από ό,τι ανέμεναν οι περισσότεροι και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανοίξουμε γρηγορότερα από ό,τι αναμένεται» ανέφερε ο Ράιαν Ντέτρικ, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στην LPL Financial. «Σε συνδυασμό με μια οικονομία που συνεχίζει να ξαφνιάζει θετικά και η αγορά μετοχών προεξοφλεί τώρα τις προοπτικές μιας πολύ καλύτερης οικονομίας το 2021», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,3% στα 40,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,4% υψηλότερα στα 1.880 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,181 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 0,96%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v