Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κόντρα ρόλους οι Dow Jones και Nasdaq

Άνοδο άνω των 250 μονάδων σημείωσε ο Dow Jones ενώ στο κόκκινο κινήθηκε ο Nasdaq. "Άλμα" 5,5% για τη Boeing. Ανέκαμψε η τιμή του χρυσού. Στο 0,96% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Σε κόντρα ρόλους οι Dow Jones και Nasdaq

Μικτά πρόσημα για άλλη μια συνεδρίαση στη Wall Street με τον Dow Jones να επιμένει ανοδικά και τον Nasdaq να παραμένει σε καθοδικό κανάλι.

«Αυτή είναι μια αγορά που το “rotation” αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους», προέβλεψε ο Terry Sandven, επικεφαλής στρατηγικής της US Bank Wealth Management.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, οι Dow Jones και S&P είχαν πιάσει νέα ιστορικά υψηλά ωστόσο το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών περιορίστηκε προς το τέλος της συνεδρίασης με τους δύο δείκτες να τερματίζουν μακριά από τα υψηλά ημέρας.

Στο μεταξύ, παραμένει θετικός ο αντίχτυπος από τα πρώτα καλά αποτελέσματα του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

«Τα αποτελέσματα από το εμβόλιο της Pfizer ήταν καλύτερα από ό,τι ανέμεναν οι περισσότεροι και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανοίξουμε γρηγορότερα από ό,τι αναμένεται» ανέφερε ο Ράιαν Ντέτρικ, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στην LPL Financial. «Σε συνδυασμό με μια οικονομία που συνεχίζει να ξαφνιάζει θετικά και η αγορά μετοχών προεξοφλεί τώρα τις προοπτικές μιας πολύ καλύτερης οικονομίας το 2021», πρόσθεσε.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,9% ή 262 μονάδες, στις 29.421, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,14% στις 3.545 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,37% στις 11.553 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (+6,9%) και Boeing (+5,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce (-4,6%) και Microsoft (-3,4%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,7% στα 41,36 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,2% στα 1.854 δολ./oz μετά τη μεγαλύτερη «βουτιά» των τελευταίων επτά ετών την Δευτέρα

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,96%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1808 δολ. από 1,1816 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v