Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη συνεδρίαση απωλειών για τον S&P

Στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η Wall Street με τον Dow Jones να χάνει πάνω από 180 μονάδες ενώ ο Nasdaq κρατήθηκε σε θετικό έδαφος. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό. Στο 0,89% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Τέταρτη συνεδρίαση απωλειών για τον S&P

Πτώση για τους Dow Jones και S&P αν και ξεκίνησε η διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Ο πρώτος εμβολιασμός έγινε στη Νέα Υόρκη και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση. Σε νοσοκομείο του Κουίνς στις 9:20 το πρωί, σε νοσηλεύτρια από μονάδας εντατικής θεραπείας.

Έχουμε πια το όπλο για να κερδίσουμε τον πόλεμο, δήλωσε αμέσως μετά ο κυβερνήτης Κουόμο.

«Συγχαρητήρια Αμερική», είπε ο Πρόεδρος Τραμπ.

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο δημοσιονομικής στήριξης και στην επικείμενη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται για ένα δημοσιονομικό πακέτο που έχει ανάγκη μεγάλο μέρος του πληθυσμού και το οποίο θα ενισχύσει την κατανάλωση», σχολίασε ο Tavis McCourt της Raymond James.

«Η αμερικανική οικονομία επιβραδύνει καθώς συνεχίζονται τα lockdowns αλλά ο αντίχτυπος είναι περιορισμένος στην χρηματιστηριακή αγορά. Δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο αυτό θα συνεχιστεί και στο επόμενο τρίμηνο. Ωστόσο εκτιμούμε ότι το πιθανό πισωγύρισμα θα είναι περιορισμένο εκτός και αν κάτι συμβεί με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού», πρόσθεσε ο Tavis McCourt.

Στο μεταξύ, η συνεδρίαση της Fed ξεκινά την Τρίτη και αναλυτές αναμένουν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Υπενθυμίζεται ότι η Fed δαπανά 80 δισ. δολάρια κάθε μήνα για την αγορά ομολόγων.

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε 0,62% ή 184 μονάδες, στις 29.861, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,44% στις 3.647 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,50% στις 12.440 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των McDonalds (+2,20%) και Intel (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walt Disney (-3,4%) και Chevron (-3,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,9% στα 46,99 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,6% στα 1.832 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς παρέμεινε αμετάβλητη στο 0,89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v